Microsoft tõstab mitme põhitoote hinda

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Microsofti logo.
Microsofti logo. Foto: Mike Segar

Microsoft teatas neljapäeval, et tõstab Microsoft 365 nimelise tarkvarapaketi hindu kuni 20 protsenti. Microsoft 365 sisaldab selliseid populaarseid rakendusi, nagu Teams ja Outlook.

Hinnatõusud mõjutavad ärikliente ja on esimesed sellest ajast, kui Microsoft võttis teenuse kasutusele kümme aastat tagasi. Microsoft 365 ettevõtte asepresident Jared Spataro ütles, et ettevõte on alates teenuse käivitamisest lisanud sellele kaks tosinat rakendust.

«See uuendatud hinnakujundus peegeldab suurenenud väärtust, mida oleme oma klientidele viimase 10 aasta jooksul pakkunud,» ütles Spataro postituses. Microsoft teatas ka blogipostituses, et muudatused jõustuvad kuue kuu jooksul. Nad lisasid, et antud tarkvara tarbija- või haridusversioonide hindasid ei muudeta.

Madalama hinnaklassi puhul tõusevad põhilised äripaketid 20 protsendi võrra ehk 5 dollarilt 6 dollarile kasutaja kohta. Kõige kõrgema hinnaklassi versioonide puhul on tõus väiksem ehk 12,5 protsenti, mis tähendab hinnatõusu 36 dollarile kasutaja kohta 32 dollarilt.

Microsoft 365 pakett on ettevõtte tootlikkuse ja äriprotsesside segmendi nurgakivi, mille käive oli viimasel majandusaastal 53,9 miljardit dollarit, moodustades umbes kolmandiku Microsofti 168 miljardi dollari suurusest kogukäibest.

Microsofti aktsia jõudis neljapäeval rekordtasemele, tõustes 2,08 protsenti, 296,77 dollarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles