Koroonapassita kliendile ei pea piletiraha tagasi maksma (5)

Tarbija24
Copy
Fotol on Covid-19 vaktsineerimise tõend ja vaktsineeritust näitav ruutkood.
Fotol on Covid-19 vaktsineerimise tõend ja vaktsineeritust näitav ruutkood. Foto: Eero Vabamägi

Esmaspäevast ehk 9. augustist hakkavad kontsertidele ja etendustele kehtima karmimad osalemispiirangud ning tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve amet (TTJA) rõhutab sellega seoses, et ürituste külastajad, kes oma nakkusohutuse tõendamata jätavad, üldjuhul piletiraha tagasi ei saa.

TTJA poole on pöördutud küsimustega, kas ja kellel on uute, rangemate koroonapiirangute tõttu õigus piletiraha tagasi saada.

«Kui 2020. aasta alguses ei suutnud keegi koroonaviiruse levikut ja sellega kaasnevat ette näha, siis nüüdseks on juba pikalt räägitud järgmisest koroonalainest, vaktsiini vajalikkusest inimeste tervise ja ühiskonna toimimise tagamiseks ning sellest, et nakkuse suuremal levikul hakatakse nakkusohutust kontrollima,» ütles TTJA peadirektor Kaur Kajak.

Samuti on teada, et paljudes riikides on juba mõnda aega ürituste ja restoranide külastuseks tulnud esitada nn koroonatõend.

«Nii ürituse korraldajad kui ka tarbijad peavad seega arvestama, et asjaolude muutumisel ei pruugi saada üritust plaanitud moel läbi viia või et sellega kaasnevad lisakohustused. Igaüks peab omalt poolt tegema mõistlikult võimaliku, et nakkuse levikut piirata, ega saa eeldada, et nakkuse suuremal levikul võib üritusel oma ohutust tõendamata osaleda,» tõdes Kajak. 

Üheksandast augustist kehtima hakkavate reeglite järgi peab ürituse korraldaja kontrollima kõigi osalejate nakkusohutust, kui osalejaid on siseruumis üle 50, välitingimustes üle 100, üritusi üle 6000 osalejaga siseruumis ja üle 12 000 osalejaga välitingimustes ei tohi üldse korraldada.

Osaleja peab ise tõendama enda nakkusohutust, esitades tõendi vaktsineerimise, Covid-19 läbipõdemise või negatiivse testitulemuse kohta.

Kui korraldaja leiab, et tõendite kontrollimine on liiga keerukas või kulukas ja otsustab seetõttu ürituse ära jätta, peab ta pileti ostnutele raha tagasi maksma.

Kui üritus toimub, aga osaleja ei soovi või suuda asjakohaselt nakkusohutust tõendada, ei ole tal üldjuhul õigust raha tagasi saada.

Korraldaja võib soovi korral organiseerida ise külastajatele mõistlikel tingimustel testimise.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles