Tallink nõuab Stockholmi sõitjatelt tervisetõendit

Postimees
Copy
Tallink Baltic Queen.
Tallink Baltic Queen. Foto: Konstantin Sednev

Alates sellest nädalast alustab Tallink Grupp Tallinna-Stockholmi liinil –praegu vaid Tallinnast väljuval suunal – reisijate tervisetõendite kontrollimist enne pardale minekut.

Uus kord viiakse sisse seoses Eesti karmimate koroonapiirangutega ning vastavalt Rootsi riiki sisenemiseks kehtestatud reeglitele.

Praegu ei kontrollita tõendeid Stockholmist Tallinna väljuval reisil, kuna Rootsi riigi nakatumisnäitaja on alla 75 ning Rootsist saabujatele ei kehti Eestis tõendi esitamise kohustust. Tervisetõendi esitamist ei nõuta ka Rootsi riigi residentidelt, kellel on õigus riiki siseneda ka ilma tõendita.

Pardale pääsemiseks ning Rootsi riiki sisenemiseks peab Euroopa Liidu või Schengeni riigist saabujal olema ette näidata kas kehtiv vähemalt ühe doosi kinnitusega vaktsineerimistõend, Covid-19 läbipõdemise tõend või koroonaviiruse negatiivse testi sertifikaat. Tõendi esitamise nõue ei kehti alla 17-aastastele reisijatele.

«Meie eesmärk uute reeglite kehtestamisega on see, et saaksime oma teenuseid võimalikult ohutult ka piirangute ajal edasi pakkuda ja aidata kaasa riiklikule viirustõrje tegevusele,» ütles Tallink Grupi juhatuse esimees Paavo Nõgene.

Tallinki Tallinna-Stockholmi liini laevale Baltic Queen on A-premium ja kõrgemate kajutiklasside reisijatele antigeeni tasuta kiirtestimine enne reisi hinna sees. A- ja B- kajuti kategooria reisijad saavad samuti kiirtestimise teenust sadamas kasutada, kuid neile maksab teenus 15 eurot inimese kohta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles