nädala toidukoht ⟩ Väike Kreeka keset Pärnut

Heili Sibrits
, Postimees Nädal peatoimetaja
Copy
Restoranist Oregano on Pärnus lihtne mööda minna, aga ei peaks, sest toidud on seal mekkimist väärt.
Restoranist Oregano on Pärnus lihtne mööda minna, aga ei peaks, sest toidud on seal mekkimist väärt. Foto: Oregano

Paljude väärt toidukohtade arvustusi tuleb alustada tõdemusega, et tegemist on peidetud pärliga. Ka sel korral. Sest esmapilgul tundub Pärnus spaahotelliga ​Estonian Medical ühes majas asuv Oregano soome turistidele tehtud restoranihindadega sööklana. Muljet aitab toita teadmine sama hotelli hommikusöögilaua «lihtsusest». Aga mitte ainult: Oregano on avatud reedel, laupäeval ja pühapäeval, seega võib mõnel teisel päeval mööda jalutades arvata, et restoran on uksed jäädavalt sulgenud.

Kõigepealt tomatid. Oregano kokkade oskus keeta kokku õige happelisuse, magususe, vürtsisuse ja paksusega plögin muudab iga tomatiga tehtud roa elamuseks. Õigemini lausa nii patuseks ahvatluseks, et kui laule toodu saab otsa, siis tahaks näpuga taldriku puhtaks kraapida.

Baklažaan. Kõik kodukokad teavad, et imeilus lillakas pomm on kapriisne vili, seda oskamatult käsitledes võib lihtsalt alt minna. Tulemuseks on vesine ja maitsetu ollus, mis sobib pigem prügikasti. Ent kui tunda kuivatamise-küpsetamise nüansse, siis on tegemist õige hõrgu suutäiega. Oreganos pakutav aubergine imam (8 eurot) ehk maakeeli grillitud baklažaan tomatikastme ja fetajuustuga oli lihtsalt võrratu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles