End pangatöötajana tutvustanud kelmid petsid välja ligi 9500 eurot

BNS
Copy
On levimas petuskeem, kus pangatöötajana tutvustanud netikelmid pressivad ohvritelt raha välja.
On levimas petuskeem, kus pangatöötajana tutvustanud netikelmid pressivad ohvritelt raha välja. Foto: Arvo Meeks

End pangatöötajana tutvustanud netikelmid petsid kahelt ohvrilt välja ligi 9500 eurot. Ühel ohvril õnnestus raha tagasi saada.

 

Põhja prefektuuri teatel helistati 23-aastasele mehele ning esitleti end pangatöötajana. Talle öeldi, et keegi on tahtnud tema kontaktandmeid muuta ning seoses sellega peab ta konto pangas blokeerima. Helistaja küsis erinevaid andmeid tema kohta, sealhulgas pangakaardi numbrit. Konto blokeerimise kinnitas mees oma Smart-ID koodiga.

Peale kõnet helistas mees ise Swedpanki ja sai teada, et tema kontolt on tehtud 465-eurone ülekanne ning pangal õnnestus talle raha tagastada.

Teisel korral helistati 57-aastasele mehele ning tutvustati end Swedpanki töötajana. Mehele helistati mitmelt numbrilt mitu korda ning helistajad teadsid tema ees- ja perekonnanime, küsisid tema isikukoodi nelja viimast numbrit ja panga kasutajatunnust, mille mees ka ütles. Mehele öeldi, et tema nimel on tehtud tehing, mille blokeerimiseks on vaja sisestada Smart-ID parool, mida mees ka tegi. Tema kontolt kanti üle 9000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles