Lasterikaste perede liit otsib peresõbralikke toidukohti

Brita-Maria Alas
Copy
Paljudes restoranides on laste jaoks eraldi mängunurk. Pildil on restoran Lucca.
Paljudes restoranides on laste jaoks eraldi mängunurk. Pildil on restoran Lucca. Foto: Liis Treimann / Postimees

Eesti lasterikaste perede liit annab esimest korda välja peresõbraliku toitlustusasutuse märgise, millega tunnustab toidukohti, kes pakuvad lastega peredele häid restoranikogemusi. Restoranide väljaselgitamiseks kutsutakse peresid üles restorane külastama. 

«Soovime julgustada lastega peresid restoranikülastusi ette võtma ning peresõbraliku märgisega soovimegi tunnustada toidukohti, kes pakuvad peredele vaba aja veetmise võimalusi,» ütles liidu president Aage Õunap.

Tähelepanu pööratakse näiteks sellele, kui lapse- ja peresõbralik on toitlustusasutuse menüü, klienditeenindus, interjöör, ruumilahendus, ligipääsetavus ja parkimine. Samuti on oluline, kas lastele on tagatud aja veetmiseks arendavaid mänguasju ja vanematele mugavaid võimalusi mähkimiseks.

«Soovime nügida ka peresid endid leidma argipäevast rohkem aega ja võimalusi viia pere välja sööma, seda eriti ajal, mil paljud toidukohad on kriisist toibumas. Meie kõigi panusest sõltub see, kas lapsi ja peresid väärtustavad toidukohad jäävad ellu ning on avatud mitte ainult sel, aga ka järgmisel ja ülejärgmisel suvel,» lisas liidu juht.

Peresõbraliku toidukoha märgisele oodatakse kandideerima kõiki restorane ja kohvikuid. Märgiseväärilised toidukohad selgitatakse perede abil, kus kasvab vähemalt üks laps.

Kampaanias osalevate perede restoranikülastused hüvitatakse 50 protsendi ulatuses tingimusel, et külastuse juurde ei kuulu alkohoolsed joogid.

«Tagasisidele tuginedes saame anda soovitusi kõikidele teistele lapsevanematele, kes võib-olla ei ole võimalustega kursis või ei oska valida, kuhu perega järgmisel korral sööma minna,» lisas Õunap.

Kandideerimisvormid nii restoranidele kui peredele on avatud Eesti Lasterikaste Perede Liidu kodulehel. Toidukohtade registreerimine lõppeb 25. juulil ning restoranikülastused algavad augustis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles