Enim mobiilinumbreid kaotas mais Tele2

BNS
Copy
Foto: Tairo Lutter

Mais kaotas jätkuvalt enim mobiiltelefoninumbreid Tele2, mille võrgust lahkus 1854 numbrit.

Elisa ja Telia numbriliikuvuse saldod olid möödunud kuul positiivsed. Elisa võrku liitus 1745 numbrit, Telia võitis aga juurde 80 numbrit, selgub tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve ameti (TTJA) andmetest.

Tänavu esimesel viiel kuul on Tele2 kaotanud 5616 mobiilinumbrit. Telia ning Elisa on aga juurde võitnud vastavalt 223 ja 5367 numbrit.

Kokku liikus lõppenud kuul 4853 mobiiltelefoninumbrit ning 601 tavatelefoninumbrit. Samas tühistati 3388 mobiiltelefoninumbri teisaldamise avaldust ning 30 tavatelefoninumbri teisaldamise avaldust.

Möödunud aastal kaotas enim mobiiltelefoninumbreid Tele2, mille võrgust lahkus 5098 numbrit. Negatiivne saldo oli ka Telial, mille võrgust lahkus 4800 numbrit. Positiivse saldoga Elisa sai aga juurde 9870 numbrit.

Liikunud numbrite arv kajastab reaalsete tava- ja mobiiltelefoninumbrite üleminekut ühe sideettevõtte juurest teise juurde. Liikunud numbrite arvul puudub otsene seos sideettevõttega liitunud või sealt lahkunud klientide üldarvuga, sest ühel kliendil võib olla mitu numbrit, kuid samas üks liitumisleping.

Samuti ei kajasta numbriliikuvuse statistika kõnekaartide kasutusest ega uute liitumislepingute sõlmimisest ning vanade lõpetamisest tulenevaid muudatusi sideettevõtete klientide üldarvus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles