Circle K ja Enefit Volt avasid uue elektriautode ülikiirlaadija

BNS
Copy
Elektriautode ülikiirlaadija.
Elektriautode ülikiirlaadija. Foto: Circle K

Mootorikütuse jaemüügifirma Circle K ja elektriautode kiirlaadimisvõrgustikku omav Enefit Volt avasid täna Circle K Järve teenindusjaamas elektriautode ülikiirlaadija.

Teenindusjaama paigaldatud ülikiirlaadija maksimaalne võimsus ühe elektriauto laadimisel on 161 kilovatti, mis võimaldab sõltuvalt sõidukist 100 kilomeetri läbimiseks vajaliku koguse energiat laadida vähem kui 10 minutiga, teatasid ettevõtted.

Lisaks ülikiirlaadijale saavad kliendid laadimispunktis kasutada ka universaalset 50-kilovatist kiirlaadijat. Mõlemad laadimisjaamad võimaldavad laadimiseks ühendada nii Euroopa kui ka Jaapani laadimisstandardiga elektriautosid.

Praegu on elektriautode kiirlaadijad Circle K seitsmes teenindusjaamas: Laagris, Häädemeestel, Jõhvis Tartu ja Narva maanteel, Aravetel, Haaberstis ja Järvel. Sel aastal on plaanis lisada laadijad nelja teenindusjaama.

Enefit Voldi laadimisvõrku kuulub praeguseks 185 avalikku laadijat üle Eesti. Võrgus saab laadida kõiki enamlevinuid elektriautosid, nii sealhulgas Euroopa kui Jaapani laadimisstandardiga sõidukeid, samuti kasutada universaalset Tüüp2 laadimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles