Meretakso alustab laupäeval reisidega

BNS
Copy
Meretakso Gundel.
Meretakso Gundel. Foto: Meretakso

Meretakso Gundel alustab laupäeval sõitudega liinil Lennusadam–Pirita ja tagasi ning uus liin avatakse Lennusadama ja Aegna vahel.

 

Juunikuu nädalavahetusteks avab meretakso ka regulaarliini Lennusadamast Aegnale ja tagasi.

«Meretakso sõidugraafik on plaanitud nii, et alates 5. juunist teeb Gundel nii laupäeval kui ka pühapäeval ühe reisi Lennusadamast Aegnale ja tagasi ning üks sõit on liinil Lennusadam–Pirita–Lennusadam. Kui ilm soe ja sõitjaid jagub, oleme valmis reisigraafikuid tihendama,» ütles meretakso Gundel kipper Marko Amboja.

Peale liinisõitude ja huvireiside teeb meretakso meeskond koostööd meremuuseumiga. Lastele mõeldud programmis «Laevaga turvaliselt merele» tutvustatakse sadamaalal mereohutuse põhitõdesid ja läbitakse praktiline koolitus, kus harjutatakse päästerõnga vetteviskamist, päästevesti selgapanekut ja muid merega seonduvaid oskusi. Seejärel minnakse väikelaevaga merele. «Soovijad saavad meretakso roolis olla ja proovida kipperi ametit,» ütles Amboja.

Meretakso pakub ka tellimussõite Aegnale ja Naissaarele ning Tallinna lahele.

Meretakso väljumised laupäeviti ja pühapäeviti on Lennusadam–Aegna kell 11 ja Aegna–Lennusadam kell 13; Lennusadam–Pirita kell 14 ja Pirita–Lennusadam kell 15.

Pirital peatub meretakso Pirita jõe suudmes olümpiatribüünide ees.

Üheotsapilet Lennusadama ja Pirita sõidul maksab 10 eurot, lastele viis eurot. Lennusadamast ja Aegna reisil 15 eurot, lastele kümme eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles