Smartposti pakiautomaatidele lisati vaegnägijate jaoks punktkirjakleebised

Dominika Pankova
Copy
Kasutusele võetakse punktkirjaga pakiautomaadid üle kogu Eesti.
Kasutusele võetakse punktkirjaga pakiautomaadid üle kogu Eesti. Foto: Smartpost Itella

Tänasest on Tallinnas Smartpost Itella valged pakiautomaadid kaetud punktkirjaga, et lihtsustada nägemispuudega inimestel pakiteenuste kasutamist.

Eestis on hinnanguliselt 7500 nägemispuudega inimest, kellest ligikaudu 500 on täiesti pimedad. 

Firma soov on pakkuda pakiteenust kõikidele Eesti elanikele, mistõttu katetakse pakiautomaadid punktkirjaga, et lihtsustada ka nägemispuudega inimeste pakiteenuste kasutamist. Esimesena kaeti punktkirjaga Tallinnas asuvad Smartposti valged pakiautomaadid, lähiajal täiendatakse ettevõtte pakiautomaate ka mujal Eestis.

«Punktkirjakleebised aitavad ja juhendavad nägemispuudega inimesi pakiautomaadist pakki vastu võtma. Kui nägemispuudega inimene saab e-poest kauba tellitud, siis just see viimane samm, kuidas pakki automaadist ise kätte saada, on olnud seni neile raskendatud,» selgitas Itella kliendikogemuse juht Triin Parmsoo.

Koostöös Eesti Pimedate Liiduga töötati välja punktkirjakleebised ja leiti neile automaatidel sobiv asukoht.

Eesti Pimedate Liidu juhatuse esimees Jakob Rosin nentis, et koroonapandeemia ajal on e-ostlemisel pakiautomaatidest saanud üks kehvemini ligipääsetavaid etappe nägemispuudega inimestele. «Kui nägemispuudega inimesel on seni olnud võimalik e-poest iseseisvalt kaupa tellida ja ta teab, kuidas jõuda lähima pakiautomaadini, ootab teda pakiautomaadi juures ikkagi vaid puutetundlik ja tumm ekraan või rida täpselt samasuguseid kapiuksi, mida on raske eristada.»

Lisaks sellele arendab Itella Estonia Smartposti iseteeninduses my.smartpost.ee välja nägemispuudega inimestele mõeldud pakkide saatmise funktsionaalsuse, et veelgi lihtsustada pakiteenuse kasutamist.

Smartpost Itellal on Eestis praegu 60 valget pakiautomaati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles