AirBaltic peatab homsest Minskisse lennud

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Air Baltic
Air Baltic Foto: Ieva Čīka/LETA

Läti riiklik lennufirma airBaltic jätab alates homsest, 27. maist ära kõik lennud Riiast Minskisse.

Kuni oktoobri lõpuni puudutab muudatus Riia ja Minski vahel toimuvat 126 reisi.

Lennufirma teatas, et plaanis sel suvel lennata Riiast Minskisse kolmel korral nädalas, kuid pühapäeval Minskis aset leidnud sündmuste valguses on lennufirma prioriteet reisijate ning töötajate turvalisus.

Valgevene võimud sundisid pühapäeval Ateenast Vilniusesse teel olnud Ryanairi reisilennuki libapommiähvardusega ja sõjalennukite survel Minskis maanduma. Seejärel vahistasid nad reisilennuki pardal olnud opositsioonilise ajakirjaniku Raman Pratasevitši ning tema elukaaslase.

AirBalticu lennukid ei ole juba 23. maist turvalisuse kaalutlustel Valgevene õhuruumi sisenenud. Ekspertide soovitustele tuginev otsus on jõus oktoobri lõpuni ning puudutab umbes 1500 lennufirma lendu.

Ära jäetud reisi vastu pakub lennufirma reisikuupäeva muutmist, samuti on võimalik valida teine marsruut. Isaks võivad reisijad saada piletihinna tagasi saada kas vautšeris või rahas.

Läti lennukompanii airBaltic on asutatud 1995. aastal. Enamusosalus ehk 96,14 protsenti ettevõttest kuulub Läti riigile ning ülejäänud 3,86 protsenti Taani ärimehele Lars Thuesenile täielikult tema omanduses oleva Aircraft Leasing 1 SIA kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles