Autokooli õpilane keeldus maski kandmast ja nõudis tundide eest raha tagasi

Emily Bollverk
, Tarbija toimetaja
Copy
Nakatumise vältimiseks tuleb hoida distantsi, pesta korralikult käsi ja maski kanda.
Nakatumise vältimiseks tuleb hoida distantsi, pesta korralikult käsi ja maski kanda. Foto: Shutterstock

Möödunud aasta oktoobris keeldus autokooli õpilane näomaski kandmisest ning käte desinfitseerimisest. Liikluskooli õpetaja keeldus seetõttu tundi läbi viimast ning palus õpilasel lahkuda.

Arbimäe liikluskooli õpilane keeldus näomaski kandmisest ja käte desinfitseerimisest, mille järel ei olnud sõidukooli õpetaja nõus tundi läbi viima. Õpilane selgitas desinfitseerimisest loobumist tervislike probleemidega. Tema sõnul võivad desinfitseerimisvahendis leiduvad allergeenid ohustada tema tervist ning tekitada ebamugavustunnet. Samuti seadis ta kahtluse alla isikukaitsevahendite nõude seaduslikkuse. Õpilane nõuab, et autokool tagastaks talle ettemaksu summas 215 eurot.

Autokool lähtus aga terviseameti kehtestatud nõuetest ning soovis kaitsta nii kliendi kui ka eakama sõiduõpetaja tervist. Autokooli esindaja sõnul tegi klient oma tegevusetuse ja ebamõistliku käitumisega teenuse osutamise võimatuks. 

Arbimäe liikluskooli esindaja sõnul ei näidanud õpilane ka vastavat tervisetõendit, mille alusel oleks saanud teha erandi. 

Tarbijavaidluste komisjon leidis, et õpilase väide, et tal on allergia desovahendi koostisosade vastu, on paljasõnaline ja vastutustundetu.

Sel juhul oleks võinud õpilasel enda desinfitseerimisvahend kaasas olla. Komisjoni sõnul on autokoolil õigus ja kohustus rakendada nakkushaiguste levikut tõkestavaid abinõusid, et kaitsta sõiduõpetaja tervist. 

Komisjon otsustas rahuldada õpilase avalduse osaliselt ja Arbimäe liikluskool peab tagastama ära jäänud sõidutundide eest pea 124 eurot. Kui pooled otsusega ei nõustu või seda ei täida, on neil õigus pöörduda maakohtu poole. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles