Hispaania alustab turismikampaaniat ning ootab riiki külastama 45 miljonit turisti

BNS
Copy
Turistid pildistamas Sagrada Familia kirikut Barcelonas.
Turistid pildistamas Sagrada Familia kirikut Barcelonas. Foto: PAU BARRENA/AFP

Hispaania ootab aastal 2021 külla 45 miljonit turisti, mis on veidi üle poole riiki 2019. aastal riiki väisanud turistide arvust, ütles turismiminister kolmapäeval.

«See on ettevaatlik, kuid realistlik prognoos, et suudame taastada poole sellest turistide arvust, kes meid külastasid aastal 2019,» kinnitas Reyes Maroto ajakirjanikele.

Hispaania on Prantsusmaa järel populaarsuselt maailma teine turismisihtkoht ning ametlikel andmetel külastas riiki 2019. aastal 83,5 miljonit turisti.

«Hispaania on valmis end varsti maailmale taasavama,» kinnitas Maroto, alustades suvist reklaamikampaaniat, mis on peamiselt sihitud Euroopa külastajaile, eriti turistidele Suurbritanniast. ÜK on olnud pikalt olulisim turistide lähteriik.

Kampaania on sihitud ka Prantsuse ja Saksa turistidele.

«Arendame vahendeid, mis võimaldavad ohutut reisimist,» ütles ta, viidates Euroopa vaktsiinipassile, mis peaks valmima juunis.

Eeldatavasti uuendab Euroopa Liit 20. mail reegleid väljastpoolt ELi saabuvate mitte-elutähtsate külastuste osas, mis suure tõenäosusega tähendab, et Hispaanial on taas võimalus tervitada Briti turiste, ütles ta.

Aastal 2020 langes Hispaaniat külastanud turistide arv 2019. aastaga võrreldes 77 protsenti, kukkudes pandeemia tulemusel alla 19 miljoni turisti, mis on Hispaania tugevalt turismist sõltuvale majandusele suureks löögiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles