Kindlustus hoiatab: tugevad tuulepuhangud lõhuvad hinnalisi aiagrille

Tarbija24
Copy
Purunenud grill.
Purunenud grill. Foto: PZU Kindlustus

Viimastel nädalatel on kindlustajad saanud arvukalt teateid, kus tugev tuul on ümber paisanud ning lõhkunud hinnalise grillimisaparaadi. Sellega kahjud ei piirdu – piduritega fikseerimata grill võib tuulega veerema hakates või ümber kukkudes kahjustada ka terrassilaudist, aknaid ning muud aiamööblit.

PZU kahjukäsitluse juhi Jaanus Tanne sõnul on üldteada, et piirangute ajal veedavad inimesed palju aega kodus ja esimeste kevadsoojadega tõsteti grillid välja. «Samas võib kevadtuul olla sama vali kui hilissügisesed tormid, nii et tuleks fikseerida ka välimööbel – alustades aiatoolidest ja grillist, lõpetades batuutidega,» hoiatab Tanne.

Kui teated naabri aeda lennanud aiamööblist või batuutidest on kahjukäsitlejate jaoks tuulisemate ilmadega tavalised, siis sel kevadel on juhtumeid, kus tuul on suutnud liigutada raskemat grilltehnikat.

«Näiteks tõukas tuul koduterrassilt alla raske keraamilise grilli, mille korpus purunes täielikult. Sellist tüüpi grillid võivad sõltuvalt tootjast ja mudelist maksta tuhandeid eurosid,» toob Tanne näite.

Purunemiskindlad pole ka tavalisemad metallist gaasigrillid, mis oma kerguse tõttu tuulega kergemini veerema võivad hakata.

Purunenud grill.
Purunenud grill. Foto: PZU Kindlustus

Tanne sõnul jääks säärased õnnetused olemata, kui grilli alusraami ratastel oleks pidur peal. «Kuigi kodukindlustus hüvitab säärased kahjud, tasub arvestada, et uue grilli leidmine võib võtta aega ning teame ka juhtumeid, kus tuulega veerema läinud grill on lõhkunud terrassiklaase, aknaid, õuemööblit või terrassilaudist,» räägib ta ja lisab, et sellisel juhul on tagajärgede likvideerimine aeganõudev ja tülikas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles