Päästeamet hoiatab: liigne kütmine võib põhjustada tulekahju

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lahtine tuli.
Lahtine tuli. Foto: Toomas Huik

Alanud nädalal on ilmajaama andmetel oodata tugevat pakast ja päästeamet tuletab sellega seoses meelde, et kütma peaks mõõdukalt ja jälgima ka seda, et elektrisüsteeme üle ei koormataks.
 

Möödunud aastal sai küttekolletest alguse 255 tulekahju. Igal talvel on inimesed külma ilmaga liigse kütmisega või küttekollete järelevalveta jätmisega tuleõnnetusi põhjustanud, teatas amet.

Päästeameti pressiesindaja Annika Koppel rõhutas, et puu- või mõne muu tahkeküttega küttekolde puhul tuleb tingimata jälgida mõõdukat kütterežiimi ehk kütta korraga üks ahjutäis kaks kuni kolm korda päevas. Kütte- ja soojenduseadmeid ei tohi jätta järelevalveta ning tuleb jälgida, et siibrit liiga vara ei suletaks. Koppel jätkas, et elektriliste küttekehade kasutamisel ei tohi elektrisüsteemi üle koormata.

Möödunud aastatel on mitmed tulekahjud tema sõnul alguse saanud ka külmunud torude soojendamisest leeklambiga. «Torustike külmumisohu vältimiseks tuleb mässida torud lisaisolatsiooniga, mingil juhul ei tohi külmunud torusid soojendada lahtise tulega,» ütles Koppel.

Vältimaks võõraste tungimist keldrisse või kuuri ja seal nende tehtud lahtisest tulest algavat põlengut, tuleks elaniketa hoonete uksed lukustada ja sulgeda ka muud juurdepääsuteed, soovitab päästeamet.

EMHI teatel võib alanud nädala keskpaigast temperatuur langeda kuni 32 külmakraadini.

Tuleohutusalaseid nõuandeid saab infotelefonilt 1524.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles