Kindlustusfirma: kodukontor on kahekordistanud õnnetuste arvu köögis

BNS
Copy
Foto on illustreeriv
Foto on illustreeriv Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Ergo Kindlustuse statistika näitab, et koroona leviku tuules on köögis juhtunud õnnetuste arv enam kui kahekordistunud.

Ajal, mil söögikohad on kinni ja paljud inimesed töötavad kodukontorist, on kasvanud kodus kokkamine, mis aga ei pruugi alati sugugi libedalt minna.  

«Üsna tavalised on juhtumid, kus köögis hoogsalt toimetades kukub inimese käest kas lõikelaud, raskem soolatoos, õlipudel või pudrupott, mis vigastavad keraamilisi pliidiplaate ning tekitavad sinna mõrasid. On ka olukordi, kus puruneb köögimööbel, näiteks kapiuks,» tõi Ergo kahjukäsitlusvaldkonna juht Caterina Lepvalts näiteid levinumatest köögiõnnetustest.

Lepvalts täpsustas, et kui muidu toimub köögis mõni üksik kodukindlustuse kahjujuhtum kuus, siis ainuüksi sel aastal on Ergo kindlustusele teatatud 30st köögis aset leidnud kahjust.

«Nagu meie suuremad jaekauplused on välja toonud, siis pandeemia ajal on märgatavalt kasvanud toiduainete müük, mis viitab otseselt sellele, et inimesed valmistavad süüa koduköögis. Paraku toob see kaasa suurema hulga õnnetusi, põhjendas Lepvalts.

Kuna munadepühade ajal kasutatakse vabu päevi tihti just köögis lihavõtteroogade valmistamiseks, kutsus Lepvalts inimesi üles ettevaatlikkusele.

«Näiteks tasuks alati sulgeda köögikappide uksed, kui kõik vajalik on välja võetud. Siis välistatakse võimalus, et sealt midagi pliidile kukub. Samuti tasub kuumade nõude tõstmiseks kasutada köögirätiku asemel kas pajalappe või -kindaid. Kuumad nõud tuleks asetada spetsiaalsele kuumaalusele, et mitte rikkuda lauaplaati,» selgitas Lepvalts.

Kodukontoris töötamine on kaasa toonud ka juhtumeid, kus laual ümber läinud või käest kukkunud kohvitass ujutab üle klaviatuuri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles