Uued piirangud toovad pakiveomahu hüppelise kasvu

Tarbija24
Copy
Uued Smartposti valged pakiautomaadid.
Uued Smartposti valged pakiautomaadid. Foto: Itella SmartPOST

Smartpost Itella statistika kohaselt on Eesti elanikud juba enne piiranguid hakanud rohkem e-poodides ostlema. Uueks riigi sulgemise olukorraks on ettevõte valmistunud mitu kuud.

Itella Estonia pakiveo äriüksuse juht Rauno Parras prognoosib, et pakiveomaht tõuseb lähinädalatel jõudsalt, sest koroonapandeemia ajal on Eesti elanike e-poodides ostlemine märkimisväärselt kasvanud.

Võrreldes aastataguse ajaga suhtub logistikaettevõte riigi sulgemisse rahulikult, kuna on koroonapandeemia jooksul korduvalt tõhustanud pakiveosüsteeme, et olla valmis uuteks piiranguteks. Smartposti pakiautomaadid on endiselt avatud nii kaubanduskeskustes kui ka toidupoodide juures.

Parras rõhutas, et paki tellimisel tasub jälgida, kuidas võivad temperatuurimuutused ja niiskus mõjutada toote kvaliteeti. «Näiteks tasub talveperioodil olla ettevaatlik külmakraadidega, mis võivad rikkuda toote kvaliteeti, isegi kuni selle kasutuskõlbmatumaks muutmiseni. Elektroonika, ilutoodete ja ravimite puhul soovitame kindlasti eelistada siseruumides asuvaid pakiautomaate,» selgitas Parras.

Pakiveomahu tõusust teatas ka Omniva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles