FOTOD ⟩ Ehituspoodides on vallandunud tõeline ostupaanika (4)

Tarbija24
Copy
Ehituse ABC
Ehituse ABC Foto: Ehituse ABC

Ehituspoodides on lahti läinud piirangute-eelne ostupaanika, sest tarbijad arvavad ekslikult, et ehituskauplused panevad kuni aprillini uksed kinni. Üks kauplus pikendab ohutuks kauplemiseks lahtiolekuaega südaööni.

Alates esmaspäeva, 8. märtsi õhtust, mil valitsus uued piirangud avalikuks tegi, on kõikide Ehituse ABC kaupluste külastatavus üle Eesti kasvanud hüppeliselt. Kahjuks on inimestel ekslik arusaam, et poed pannakse lõplikult kinni ning ehitustarvete müük seiskub üheks kuuks,» sõnas Ehituse ABC müügi- ja turundusdirektor Margo Pruunlep.

Pruunlep lisas, et kuigi ehituskaupluste külastajad jälgivad eeskujulikult maskikandmise kohustust ning 2+2 reeglit, seatakse poodides hetkel end siiski ohtu.

«Ehituspoed suletakse küll füüsiliselt sarnaselt teiste kaubandusettevõtetega, kuid müük jätkub ka piirangute ajal e-poe ja drive-in-müügipunktide kaudu, kus on võrdväärselt kauplusega rikkalik ehitus- ja sisustuskaupade valik. Ühtekokku leiab sealt ligi 33 000 toodet,» selgitas Ehituse ABC müügi- ja turundusdirektor.

E-poest ostu sooritamisel saab enne kella 15.00 tasutud tellimused kätte  juba samal päeval, kui toode on soovitud poes olemas. «Soovitame kauba valimisel jälgida toote saadavust kaupluses. Näiteks, kui soovite toodet kätte saada Peterburi tee Ehituse ABCst juba samal päeval, siis tasub kontrollida, kas toode on selles poes kohe saadaval – see info on e-poes olemas,» kirjeldas Pruunlep.

Kui tellimus on komplekteeritud, saadetakse kinnituseks e-kiri ja SMS, mille järel väljastatakse tellimus poe juures asuvast väljastuspunktist.

Drive-in-müügipunkti külastuse kiiremaks ja mugavamaks muutmiseks soovitab Pruunlep koostada täpne ostunimekiri, kasutades e-poodi, ning võimalusel märkida üles nii kauba nimetus, tootekood kui ka kogus. «Ettevalmistatud ostunimekirjaga kohapeal osteldes on ostuprotsess märkimisväärselt kiirem, kuna Ehituse ABC töötajad saavad kohe asuda ostukorvi komplekteerima. Samuti aitab ostunimekiri vähendada kokkupuuteaega teiste inimestega,» ütles Pruunlep.

E-poes tehtud ostude eest on võimalik kohe tasuda pangalingi kaudu või kaubale järele tulles maksekaardi või sularahaga. Drive-in-müügipunktides on tagatud ka sularahaga ja maksekaardiga tasumise võimalus.

Lisaks sellele jätkatakse äriklientide teenindamist telefoni ja e-kirja teel.

Nii drive-in-müügipunktis kui väljastuspunkti kaubale järele tulemisel jälgitakse valitsuse kehtestatud piiranguid. «Palume kõikidel klientidel kanda maski ning hoida distantsi, kaitstes seeläbi nii isend kui Ehituse ABC töötajaid võimaliku nakkusohu eest,» lisas Pruunlep.

Depo avatud südaööni

Ehitustarvete kauplus Depo teatas pärastlõunal, et pikendab lahtiolekuaega kolmapäeval südaööni, et vähendada kaupluses üheaegselt viibivate inimeste hulka.

Ettevõte kutsus üles oma kliente kasutama võimalust oste teha ka hilistel õhtutundidel.

«Ohutu poekülastuse tagamiseks ja viiruse leviku piiramiseks tuleb Depo kaupluses näomaski kanda kogu poekülastuse vältel,» teatas ettevõte.

Depo Tallinna ehituspood oktoobris.
Depo Tallinna ehituspood oktoobris. Foto: Konstantin Sednev / Postimees Grupp
Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles