Vingugaas on tuvastatav üksnes anduriga

Tamrex OÜ
Copy
Foto: Tamrex OÜ

Vingugaasi olemasolu ruumis pole võimalik kuidagi teisiti tuvastada kui ainult spetsiaalse anduriga. Seetõttu muudeti vingugaasianduri paigaldamine nüüd kohustuslikuks KÕIKIDES ruumides, kus on mõni põlemisprotsessiga seotud seade. On see siis ahi, kamin, gaasiboiler vms.

Vingugaas tekib mittetäielikul põlemisel, enamasti hapnikuvaeses keskkonnas. Ohtlikku ja mürgist gaasi tekitab liiga vara suletud ahjusiiber, halva tõmbega gaasiboiler, valesti reguleeritud gaasipliit, garaažis töötav automootor või grillahi.

Lõhnatu, värvitu ja maitsetu vingugaas on märkamatu

Mürgistuse saanule tundub, nagu algaks viirushaigus. Sümptomid sarnanevad külmetusega, aga kulgevad ilma palavikuta – kergema vingumürgituse puhul esineb nõrk peavalu, iiveldus, oksendamine, väsimus, kuid raskemal juhul tugev peavalu, unisus, kiire pulss, krambid. Väga suure vingugaasikontsentratsiooni korral lisandub teadvuse kadu, seiskub hingamine ja süda lakkab löömast.

Osta korralik vingugaasiandur

Korralik vingugaasiandur on

- Euroopas toodetud;

- töökindel;

- pika elu- ja garantiiajaga (7–10 aastat);

- kvaliteetse tundliku sensoriga;

- erinevate lisafunktsioonidega (vaigistus, ScanApp, IP44 jne);

- patareivaba.

Selliste omaduste komplektiga vingugaasiandur tagab rahuliku une ja kindla teadmise, et sinu pere on väljaspool ohtu.

Väga hea vingugaasianduri saad Tamrexist. Itaalias toodetud Honeywelli kvaliteetanduris oleva sensori ja toiteallika eluiga on olenevalt mudelist 7 või 10 aastat.

Vingugaasianduril on garantii kuni tema pika eluea lõpuni. See näitab, et tootja on oma seadme kvaliteedis kindel ning vastutab selle eest kogu lubatud eluea jooksul.

Ei mingit patareide vahetamist

Mugav on Honeywelli vingugaasianduri juures see, et seadme paigaldamise järel ei pea sellega enam suurt tegelema. Neil on vastavalt andurile 7 või 10 aasta pikkune toiteallikas sees, mida vahetama ei pea ega tegelikult saagi.

Enamiku teiste anduritega tuleb kord aastas tegelda: reageerida sellele, et patarei tühjeneb, osta uus, see paigaldada ja siis omakorda andur uuesti kohale asetada. Väga sageli jääb see protsess üsna pikaks ajaks pooleli ja uue patarei ootel andur seisab kapil ega kaitse samal ajal sinu peret.

Vingugaasiandur niiskesse ruumi – IP44

Vahel asub gaasiboiler vannitoas. Niiskesse ruumi paigaldataval anduril peaks olema vähemalt IP 44 tase. Vannituppa paigaldades tuleb siiski meeles pidada, et seade ei ole veekindel ja see tuleb oskuslikult kasutusjuhendit järgides õigesse kohta paigaldada. Peale duši all või vannis käimist, kui peegel on udune ja niiskustase väga suur, tuleks ruum ventileerida või tuulutada, sest pidev liigkõrge õhuniiskus mõjub kõikidele elektroonikaseadmetele halvasti.

Pereohutus pole kokkuhoiukoht

Ole oma pere ohutust tagavate seadmete valimisel nõudlik ja kriitiline. Vingugaasilekke korral tajuvad halba enesetunnet esimesena kõige nõrgemad: lapsed, vanurid, südame- ja hingamisprobleemidega inimesed, lapseootel naised ja lemmikloomad. Täisjõus tugevale ja tervele täiskasvanule suhteliselt kahjutu vinguannus võib lapsele põhjustada raskete tagajärgedega mürgitust.

Toidupoest saiariiuli kõrvalt haaratud andur ei pruugi olla parim valik vaatamata meelitavalt odavale hinnale. Odaval hinnal on alati põhjus ja tasub olla umbusklik. Sellisel juhul mõtle, milles soovid kompromissile minna. Kas töökindluses, mugavuses või soovid andurit sageli vahetada ja nõustud lühema kasutusajaga? Mida odavam andur, seda kehvem ja lühema elueaga sensor ning toiteallikas tal on.

Honeywell garanteerib uue vingugaasianduri korrektse töö 7 või 10 aasta vältel alates selle ostmisest või kuni seadme tähtaja lõpuni, mis on märgitud anduri küljel (sõltuvalt sellest, kumb ajahetk saabub varem). Samuti annab Honeywelli andur teada, kui miski segab tema tööd. Odavad andurid võivad olla aastaid seinas, andmata sulle märku, et pole tegelikult töökorras. Sellise toote eest on mistahes väikseimgi hind liiga kõrge.

NB! Pea meeles, et suitsuandur ja vingugaasiandur on kaks erinevat seadet. Vingugaasiandur ei asenda suitsuandurit ega vastupidi. Suitsuandur paigaldatakse üldjuhul lakke, vingugaasiandur enamasti seinale hingamisteede kõrgusele.

Astu sisse lähimasse TAMREXi kauplusesse või osta kvaliteetne Honeywelli vingugaasiandur TAMREXi e-poest.

Copy
Tagasi üles