Tallink täpsustas laevaga Soome minejate koroonanõudeid (5)

BNS
Copy
Kevadel seisid peaaegu kõik Tallinki laevad.
Kevadel seisid peaaegu kõik Tallinki laevad. Foto: Konstantin Sednev

Tallinna–Helsingi liini opereeriv Tallink aktsepteerib peale PCR-testi veel teisigi, lisaks pääsevad ilma koroonatestita pardale 12-aastased ja nooremad lapsed.

Kuna alates teisipäevast tuleb Soome reisides esitada laevafirmadele negatiivse koroonatesti tõend või haiguse läbipõdemist kinnitav arstitõend, täpsustas Tallink, et tunnistab nii paber- kui ka digidokumendina esitatult PCR-testi, PCR-kiirtesti, LAMP-testi, antigeenitesti ja antigeeni-kiirtesti, kui need on tehtud maksimaalselt 72 tunni jooksul enne reisi.

Teine täpsustus puudutab nimekirja neist, kellele tõendite esitamise nõue ei laiene ning kes saavad pardale ka ilma negatiivse testi tõendita või arstitõendita. Eranditeks on alla 13-aastased lapsed ehk 12-aastased ja nooremad, töökohustusi täitvad kaubavedajad, transpordivahendite meeskonnaliikmed – sealhulgas meretöötajad –, lennukite meeskonnaliikmed ning tööle või töölt koju reisivad meeskonnaliikmed, Soome ühiskonna toimimiseks vajalike ametikohtade töötajad – näiteks arstid, õed, hooldajad.

Täpsem nimekiri ametitest, mille esindajatel on laupäevase seisuga Soome sisenemine erandkorras lubatud, on leitav siit.

Tallink soovitab reisijatel enne pileti ostmist vajadusel Soome ametkondadega kontakteeruda, veendumaks, et reisijal on riiki sisenemise õigus. 

Soome reisimisel kehtivad ranged piirangud kuni 18. märtsini. Kõik reisijad võiksid riiki sisenemise õigust kontrollida enne pileti ostmist.

Tasuliste testide puhul on laevafirma teatel oluline, et testi tegemiseks tehakse eelregistreerimine.

Tallinkile teadaolevalt on ilma saatekirjata võimalik tasulist koroonatesti teha näiteks Confido testimispunktis Nautica kaubanduskeskuses esmaspäevast pühapäevani kella 10–20. Testi tegemiseks tuleb aeg broneerida.

«Antud tõendite esitamise nõue on kõikide laevafirmade poolt sisse viidud ajutiselt pilootkorras ning loodetavasti aitab antud samm mitte liiga kauges tulevikus jõuda Eesti ja Soome vaheliste reisipiirangute leevendamiseni,» teatas Tallink.

Alates teisipäevast, 23. veebruarist tuleb Soome suunduvate laevade reisijatel esitada enne pardale minekut ning Soome...

Posted by Tallink Eesti on Laupäev, 20. veebruar 2021
Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles