Õnnetu oravajaht ja ootamatult süttinud pesumasin ehk omapärasemad kodukahjud (1)

Tarbija24
Copy
Pesumasin
Pesumasin Foto: Shutterstock

Ergo kindlustus toob välja viimase aja viis omanäolist kindlustusjuhtumit, kus õnnetus ei hüüdnud tulles.

«Kõige rohkem pahandust tekitab Eesti kodudes jätkuvalt vesi, kõige suuremate ja raskemate kahjudega on aga enamasti tuleõnnetused,» ütles Ergo kindlustuse varakahjude osakonna juht Erko Makienko. Lisaks tavapärastele õnnetusjuhtumitele tuleb ette ka ootamatuid ja omapäraseid olukordi, milleks on raske valmis olla.   

Oravajaht lõppes katkise profikaameraga

Üks mees soovis koduaknast jäädvustada osava orava hüpet puu otsa. Ta haaras kiirelt fotokaamera, avas akna, sättis end positsioonile ja ütles oravale: «Noh, tule juba!». Käsule kuuletus aga hoopis pildistaja koer, kes hüppas selja tagant peremehele põlveõndlasse. Koduomanik libises, lõi küünarnuki vastu aknaraami ja kaamera, mis polnud tavapäraselt rihmaga ümber kaela, pudenes käest otse sillutisele. Objektiiv purunes ja kaamera kerre tekkis mõra. Tegu oli profikaameraga, mistõttu kahju oli mitu tuhat eurot.

Õlised riided süttisid pesumasinas

Kindlustus sai teate koduomanikult, kes pesu pestes oli masinasse visanud õlised riided. Suureks ehmatuseks pesumasin süttis ning kiirelt hävisid nii masin kui ka seal keerelnud riided. «Meie hinnangul võib õliste riiete puhul tõepoolest tekkida isesüttimine. Võib vaid ette kujutada, kui suur oli inimese ehmatus, kui ta nägi oma kodus põlevat pesumasinat. Selle juhtumi rahaline kahju oli 1000 eurot, mille sisse jäi nii pesumasina kui ka riiete kulu,» selgitas Makienko.

Tuul lõi ukse kõveraks

Ühe kahjuteate kohaselt oli ootamatu õnnetuse põhjustajaks tuul, mis õnnetul kombel puhus koduomanikul ukse käest lahti ja kõveraks ning tegi seina augu. Tugeva tuuleiili tekitatud kahju ulatus 1000 euroni.

Külalised istusid uue diivani katki

Ühe koduomaniku meelehärmiks olid aga külalised, kes külas olles õnnetult komistasid ja kukkusid uue, äsja ostetud diivani puruks. Selle juhtumi kahju oli ligi 800 eurot.

Õnnetused kuusejalaga

Jõulukuus on tüüpjuhtumiks kuusejalgadega seotud veelekked. «Meenub üks detsembrikuine õnnetus, kui kuuse kastmise järel tuli välja vahetada kogu elutoa põrand. Kulu küündis 3000 euroni. Selline juhtum võib isegi veel kulukamaks minna, kui on tegemist avatud eluruumidega,» rääkis Makienko.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles