Teadlik tarbimine ⟩ Rimi tuli välja pakendivabade hügieenitarvetega

Tarbija24
Copy
Ülemiste ja Lõunakeskuse Rimisse on üles seatud eraldi letid, mille riiulitelt leiab jätkusuutliku pakendiga või täiesti pakendivabu pesuvahendeid
Ülemiste ja Lõunakeskuse Rimisse on üles seatud eraldi letid, mille riiulitelt leiab jätkusuutliku pakendiga või täiesti pakendivabu pesuvahendeid Foto: Rimi

Ülemiste ja Lõunakeskuse Rimisse on üles seatud eraldi letid, mille riiulitelt leiab jätkusuutliku pakendiga või täiesti pakendivabu pesuvahendeid, deodorante, hambaharju-hambapastasid, tualett- ja majapidamispaberit ning muid hügieenitarbeid.

Rimi vastutustundliku ettevõtluse juht Katrin Bats ütles, et Eesti on küll võrreldes teiste Euroopa riikidega väike jäätmete tekitaja, kuid olmejäätmete hulk kasvab siiski aasta-aastalt. Samuti on kehvad lood pakendijäätmete ringlusse võtmisega, mis jääb Euroopa keskmisele alla.

«Kui Euroopa Liidus taaskasutatakse inimese kohta keskmiselt ligi 120 kg pakendijäätmeid, siis meil on see napilt alla 100 kg,» rääkis ta.

Rimides lahtiselt ning jätkusuutliku pakendiga müüdavad pesuvahendid pärinevad peamiselt Läti tootjalt Stenders ja Nurme Looduskosmeetikalt.

Samasugused väljapanekud on olemas juba ka kahes Läti ning kolmes Leedu Rimis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles