Šampusepudel ja ilutulestik pakiautomaati ei sobi

Tarbija24
Copy
Pakiautomaat. Foto on illustratiivne
Pakiautomaat. Foto on illustratiivne Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Pühade ajal ja aastavahetuse eel saadetakse sõpradele ja perele pakiautomaadi teel toredaid kingitusi. Paraku ei tasu päris kõike pakiautomaadiga saata.

DPD Eesti müügi- ja turundusjuht Janek Kivimurd selgitas, et igal aastal leidub inimesi, kes soovivad sõpradele või perele saata ilutulestikku, kuid tasub meelde tuletada, et pakiautomaadi vahendusel seda teha ei saa. «Plahvatusohtliku ilutulestiku transportimine on välistatud, sest see on ohtlik veos,» märkis Kivimurd. Ohtlike pakkide tuvastamisel jäävad saadetised vedamata. 

Jõulukinkide saatmisel tuleb silmas pidada, et tegemist ei oleks ohtliku kaubaga ning saadetis oleks korrektselt pakendatud, rõhutas ta.

Klaaspudeleid pakiautomaadist saata ei saa. Samuti ei sobi üksnes kinkekotti pakendatud saadetis, sest tegemist on kergesti puruneva kaubaga. Sellised esemed tuleb pakendada koos pehmendavate materjalidega ning pakendile lisada kergesti puruneva eseme lisakleebis.

Ohtlike kaupade hulka kuuluvad lõhkeained, ilutulestik, kemikaalid, happelised-, söövitavad- ja ärritavad ained, relvad, tulirelvad, ohtlikud jäätmed, meditsiinijäätmed ning hüpodermilised nõelad ja süstlad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles