Tänavu saab taas jõulupuu riigimetsast tuua

Tarbija24
Copy
Riigi maalt võib endale soetada väga eriilmelisi kuuski alla meetri tegelastest kuni kõrgete puudeni välja.
Riigi maalt võib endale soetada väga eriilmelisi kuuski alla meetri tegelastest kuni kõrgete puudeni välja. Foto: Elmo Riig

RMK ootab detsembris kõiki riigimetsa endale meelepärast jõulupuud valima. Sobiva koha kuusevõtmiseks koos maksmisinfoga leiab RMK äpist ja kodulehelt.

Kuuske tohib riigimetsast võtta vaid neist kohtadest, kust tal pole lootust suureks kasvada: teede ja kraavide servadest, elektriliinide ja vana metsa alt. RMK mobiilirakendusest ja kodulehelt leiab veebikaardi, mis positsioneerib kuuseotsija asukoha ning näitab lähimaid kohti, kust jõulupuud võib langetada.

Elektrilevi paneb südamele, et elektriliinide alt kuuske valides tuleb eelkõige veenduda ohutuses. Elektriliini läheduses liikudes tuleb olla tähelepanelik ja veenduda, et torm poleks liinijuhtmeid maha murdnud. Liinile langenud puust või katkisest elektriliinist tuleb teada anda numbritel 112 või 1343.

Kuuske ei tohi võtta metsanoorendikust ega kaitsealalt. Metsanoorendiku tunneb ära selle järgi, et puud on korrapäraselt hooldatud ning enamasti ühekõrgused. Kaitsealad on riigimetsa kaardil pruuni tooniga välja toodud ja piiritletud ning ka looduses valdavalt siltidega tähistatud. 

Kuuse eest tuleb maksta enne selle maha võtmist, tasudes mobiili- või pangamaksega. Kuni meetrine jõulupuu maksab 3 eurot, 1-2meetrine 8 eurot ning 2-3meetrine 13 eurot. Osta saab ka kõrgemaid kuuski, mille hinnad on välja toodud RMK kodulehel. Makse tegemist tõendav SMS või maksekorralduse kinnitus peab metsas kaasas olema – seda võivad kontrollida pisteliste reidide käigus RMK ja Keskkonnainspektsiooni töötajad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles