Hinnavõrdlus: vaata, milline elektri- või gaasimüüja on kõige odavam

Emily Bollverk
, Tarbija toimetaja
Copy
Elektri- kui ka gaasimüüja vahetamise protsess on suurematel müüjatel veebipõhine, võtab viis kuni kümme minutit ja on tarbijatele tasuta.
Elektri- kui ka gaasimüüja vahetamise protsess on suurematel müüjatel veebipõhine, võtab viis kuni kümme minutit ja on tarbijatele tasuta. Foto: Shutterstock

Praegu on parim aeg elektri- ja gaasimüüja leping üle vaadata ja ning veenduda, et tegemist on turu kõige sobilikuma pakkujaga. Võrdlusportaalid elektrihind.ee ja gaasihind.ee vaatasid hinnad üle ning tegid lühikese kokkuvõtte turu hetkeseisust.

Elekter ja gaas on kõigil teenusepakkujatel sama kvaliteediga ning seetõttu on mõistlik langetada valik tootetingimuste, tootmisviisi ja soodsama hinna järgi. Täna erinevad elektrimüüjate hinnad kuni 30 protsenti ning gaasimüüjate hinnad kuni 46 protsenti.

Üle-eestiliselt pakub elektrit 7 müüjat ning valida saab erinevate pakettide vahel, enamlevinud on börsipakett ning fikseeritud pakett. Viimase puhul fikseeritakse elektri hind enamasti 12 kuuks tähtajalise lepinguga. Elektrihind.ee võrdlus näitab, et hetkel on aastane hinnaerinevus kõige kallima ning kõige odavama börsipaketi vahel 26 eurot (17 protsenti), fikseeritud pakettide erinevused on aga isegi 62 eurot (30 protsenti).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles