Swedbank lisas internetipanka biomeetrilise maksekinnituse võimaluse

BNS
Copy
Swedbank Eesti peakorter Tallinnas.
Swedbank Eesti peakorter Tallinnas. Foto: INTS KALNINS/REUTERS

Neljapäevast saavad Swedbanki kliendid internetipangas kuni 100-euroseid makseid kinnitada biomeetriliste andmega, kasutades selleks oma sõrmejälge või näotuvastust.

Siiani said kliendid biomeetrilist isikutuvastust kasutada vaid mobiiliäpis ning maksete puhul, mis ei ületa 100 eurot, teatas Swedbank. Biomeetriaga internetipanka sisselogimise võimaluse lisas pank oktoobris. 

Swedbanki klienditeenuste juht Ede Raagmets märkis, et kasutajad saavad biomeetrilise sisselogimise korral kinnitada kuni 100-euroseid makseid kümnel järjestikusel korral. 

Arvutis internetipangas biomeetria kasutamiseks tuleb kasutajal sisestada oma internetipanga sisselogimisandmed ning valida isikutuvastuseks «Biomeetria». Seejärel tuleb isikutuvastus läbida mobiiltelefonis Swedbanki äpi abil sarnaselt Smart-ID-le või mobiil-ID-le, kuid kasutades selleks näotuvastust või sõrmejälge.

Swedbanki andmete kohaselt kasutavad ligikaudu pooled kõigist panga klientidest Eestis oma Swedbanki äppi sisselogimiseks peamiselt biomeetrilist isikutuvastust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles