Lugeja fotod ⟩ Elektritõukerataste liiklussõbralikkus on küsimärgi all (7)

Emily Bollverk
, Tarbija toimetaja
Copy

Linnapildis jäävad tihti silma ülbelt pargitud elektritõukerattad. Lohakalt vedelema jäetud tõukerattad pole ainult tüütud, vaid kujutavad endast ka ohtu.

Eriti ohtlikud on hooletult pargitud elektritõukerattad vaegnägijatele ja pimedatele. Põhja-Eesti Pimedate Ühingu tegevjuhi Helen Künnapi sõnul on hooletult pargitud tõukerattad uus väga tõsine probleem. «Kindlasti ei teavitata mind igast juhtumist, kuid vähemalt kord nädalas saame teate sellest, et vaegnägija on elektritõukeratta otsa koperdanud ning viga saanud,» rääkis Künnap. Samas toonitas ta, et probleem ei puuduta kindlasti vaid vaegnägijaid. Tihti võib märgata, kuidas väikelaste emad peavad elektritõukerattast möödumiseks vankriga manööverdama.

Tallinna Munitsipaalpolitsei Ameti Haabersti piirkonna peainspektor Talehh Gusseinov toob ühe ohtliku paigana välja loomaaia ja selle läheduses oleva bussipeatuse ümbruse. «Seal on niigi kitsas, inimesed ootavad bussi ja ümberringi vedelevad tõukerattad teevad jalakäijatele möödumise eriti keeruliseks. Olen näinud, kuidas vankritega emad peavad teel lebavatest tõukeratastest mööda põikama ja osaliselt üle haljasala sõitma,» rääkis Gusseinov.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles