Paljud reisifirmad tegutsesid mullu tagatiseta

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavakohvik Memphises palmide all.
Tänavakohvik Memphises palmide all. Foto: Teet Roosaar/Pärnu Postimees

Tarbijakaitseamet pidi möödunud aastal mitmele reisifirmale meelde tuletama, et ettevõte vajab lende sisaldavate pakettreiside korraldamiseks tagatist.

Amet saatis möödunud aastal kokku 43 ettekirjutust, mis olid seotud müügitegevusega, mida reisiettevõtjad jätkasid ka siis, kui nende tagatis oli lõppenud. Näiteks korraldas ettevõtja lende sisaldavaid pakettreise, mille puhul peab tagatis olema minimaalselt 32 000 eurot, kuid ettevõtte tagatis oli selline, nagu nõutakse vahendajatelt või bussireiside korraldajatelt ehk minimaalselt 13 000 eurot.

Osal firmadel puudus tagatis sootuks.

Mullu saatis tarbijakaitse reisifirmadele välja 516 märgukirja, algatas 63 väärteomenetlust ja tegi 16 trahviotsust summas 12 500,28 eurot.

Amet tuletas meelde, et eelmise aasta viimase kvartali pakettreiside müügiaruandeid ning selle aasta prognoose ootab tarbijakaitseamet homseni ehk 20. jaanuarini. Nende ettevõtjate nimed, kes aruannet ja prognoose ei esita, avalikustatakse järgmisel nädalal.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles