Aeg on suvine diislikütus lõpuni tarvitada

Tarbija24
Copy
Kütuse tankimine.
Kütuse tankimine. Foto: Madis Veltman / Postimees

Neste on alustanud üleminekuperioodi diislikütuse laialivedu tanklatesse. Ka autojuhtidel tasub suvine diislikütus oktoobrikuu jooksul sõidukis lõpuni kasutada.

«Tänavatel on liiklust vähem, seetõttu on auto talveks ette valmistamine oluline teema just neile autoomanikele, kes on hakanud oma sõidukit harvemini kasutama,» ütles Neste Eesti hulgimüügijuht Urmas Kuuse.

Sügis on kätte jõudnud ning juba esimeste miinuskraadidega võib auto käivitamine osutuda probleemiks, kui paagis on suvine diislikütus. Et võimalikku olukorda vältida, soovitab Urmas Kuuse autojuhtidel oktoobrikuu jooksul suvine diislikütus lõpuni kasutada ning minna hiljemalt novembriks üle külmakindlama kütuse kasutamisele.

Vastavalt seadusandlusele kehtib Eesti tanklates alates 1. oktoobrist suvise, talvise ja üleminekuperioodi diislikütuse müügiluba ning  alates 1. detsembrist müüakse tanklates vaid talvist diislikütust.

Et auto talveks valmis oleks, on kütuse valiku kõrval tähtis pöörata tähelepanu veel nendele teguritele:

1.  Vaheta rehvid, et sõit libedaga oleks ohutu. Talverehvid on kohustuslikud alates 1. detsembrist ja mustri jääk rehvil peab olema vähemalt 3 millimeetrit.

2.   Vaheta välja katkised kojamehed, et vihma ja lörtsi korral oleks auto aknast parem nähtavus.

3. Aeg on hakata kasutama talvist aknapesuvedelikku, sest suvine aknapesuvedelik külmub juba esimeste miinuskraadidega.

4.  Kontrolli kütusefiltreid, sest ummistused filtrites on üks sagedasemaid põhjuseid, miks mootor hakkab tõrkuma, kui temperatuur langeb allapoole 0 kraadi.

5. Kontrolli, et ABS-pidurid ja elektrooniline stabiilsuskontroll töötaks nõutud tasemel. Kontrolli ka pidurivedeliku taset.

6. Kontrolli auto kõiki liigutatavaid detaile.

7. Kontrolli mootorit, et vältida probleeme auto külma ilmaga käivitamisel.

8. Hoia kütusepaak maksimaalselt täis, et vältida õhuniiskusest kondensvee tekkimist kütusepaagis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles