Tallinna lennujaama reisijate arv langes kuuga ligi poole võrra

BNS
Copy
Augusti keskpaigast alguse saanud reisijate ja lennuoperatsioonide langus jätkus ka septembris.
Augusti keskpaigast alguse saanud reisijate ja lennuoperatsioonide langus jätkus ka septembris. Foto: Remo Tõnismäe

Septembris läbis Tallinna lennujaama 45 225 reisijat, mis moodustas 15 protsenti eelmise aasta septembrikuu reisijatest; kuuga langes reisijate arv 46,4 protsenti.

«Augusti keskpaigast alguse saanud reisijate ja lennuoperatsioonide langus jätkus ka septembris, peamisteks mõjutajateks lennupiirangud, tõusvad nakkuskordajad ning riikide kehtestatud reisipiirangud,» ütles Tallinna lennujaama kommertsjuht Eero Pärgmäe.

Ta märkis, et lennujaamal on väga hea meel valitsuse 29. septembril vastuvõetud otsuse üle, mis lubab nüüd lendamist riikidesse, kus nakkuskordaja on alla Euroopa Liidu kahekordse keskmise. «See annab võimaluse taasavada väga paljud seni kinni olnud liinid,» lisas ta.

Järgmise nädala jooksul peaksid lennuplaani järgi avanema lennuliinid Brüsselisse, Berliini, Amsterdami, Edinburghi, Oslosse, Stockholmi, Milanosse, Vilniusesse ja Viini.

Pärgmäe rõhutas, et järgmise sammuna tuleks ajakohastada ka eneseisolatsiooni piirangu metoodikat, sest hetkel tuleb koju jääda ka siis, kui saabutakse madalama nakkuskordajaga riigist kui Eesti. «Alates 1. septembrist on kõigil eestlastel võimalik kõrge nakkusohuga riigist saabudes teha lennujaamas tasuta koroonatest, mis on negatiivse tulemuse puhul hea viis eneseisolatsiooni aega lühendada,» sõnas ta. 

Septembrikuus lennati kõige enam kuuel avatud olnud liinil, milleks olid Riia, Frankfurt, Helsingi, London, Varssavi ja Oslo. Kokku lendas 17 liinil 11 lennufirmat, millest suurima turuosaga oli Air Baltic, järgnesid Lufthansa ja Finnair.   

Tallinna lennujaam paneb kõigile inimestele südamele viia end enne reisile minekut kurssi sihtkohariigi piirangute ja nõuetega. Informatsiooni leiab nii Re-open EU kui ka Reisi Targalt lehtedelt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles