Võttemeeskond pääses hea kaadri nimel napilt metsatulekahjust

Viasat Nature
Copy
Foto: Viasat Nature

Juba tuhandeid aastaid on Niiluse jõgi meelitanud nii luuletajaid, maadeavastajaid kui ka teisi loodus-, ajaloo- ja teadushuvilisi. Pärast kaheaastast filmimist Niiluse kaldal, kirjeldab režissöör Harald Pokieser oma seiklust suure vaimustusega: „Selle jõe äärde sõitmine ja Niiluse aarete filmimine on täielik seiklus. Näiteks Ruwenzori mägismaa – see vihmamets on justkui eelajalooline maailm. Ma ei oleks üllatunud, kui keegi avastaks siit dinosauruse.“

Foto: Viasat Nature

Küll aga läks tookord Pokieseri võttemeeskonnal teisiti - Ruwenzoris tabas neid äärmiselt napp pääsemine metsatulekahjust. Lisaks läks ka vee-fauna filmimine Lõuna-Sudaanis neil maksma hingehinda. Nimelt vahistasid närvilised sõjaväelased äreva riigikorra tõttu meeskonda lühikese perioodi jooksul lausa kaks korda. Kuid see kõik tasus siiski ära, sest üles sai võetud grandioosne ja ennenägematu looduse mäng.

Niilus on maailma pikim jõgi - saades alguse Rwandast ning suubudes Vahemerre ja kulgeb kokku ligi 6650 kilomeetrit. Samuti võib Niilust nimetada tõeliseks kosmopoliitseks veekoguks. Selle allikas asub troopilises Aafrikas, selle kõige tähtsam lisajõgi Sinine Niilus kulgeb Etioopia mägismaades. Niiluse pikimale osale, mis kulgeb läbi Sudaani ja Egiptuse on iseloomulikud araabia mõjutused.

Vaata Pokieseri ja tema võttemeeskonna üles filmitud kolmeosalist kaasahaaravat dokumentaalsarja „Niilus: ülim jõgi“ pühapäeval, 13.septembril, kell 15.00 Viasat Nature kanalil. Jälgi meid ka Facebookis - Viasat channels Eesti.

Viasat Nature on saadaval Eesti parimate teleoperaatorite pakettides. Telia ning Elisa klientidele on kanal saadaval ka noppekanalina hinnaga al 0,99€.

Copy
Tagasi üles