Eesti Energia: likvideerisime rikkeid kaks korda kiiremini

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia elektriliinid.
Eesti Energia elektriliinid. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Eesti Energia jaotusvõrgu juhataja Tarmo Mere sõnul likvideeris ettevõte jõulutormi Patricku põhjustatud katkestused üheksa päevaga, mis on kaks korda lühem aeg kui varasemate sarnaste tormide puhul.

«Rikete likvideerimisse kaasasime kõik võimalikud jõud: jaotusvõrgu brigaadid, meie oma töötajad eri osakondadest, kes elektrivõrgu töid oskavad, ja loomulikult meie partnerite brigaadid,» kirjutab Mere Eesti Energia blogis. «Tippajal oli väljas 168 brigaadi, vahetustega töötati pühadel, päeval ja öösel. Kui 2005. aasta jaanuaritormi tagajärgi likvideerisime 20 päeva, siis nüüd saime hakkama 10 päevaga. Vooluta inimese jaoks muidugi mõeldamatult pikk aeg, kuid meie võrgu tänast seisukorda ja inimressurssi arvestades võib seda nimetada saavutuseks.»

Mere sõnutsi on ettevõte aastaks 2025 jõudnud olukorda, kus kolmveerand liinidest on maa all ja ilmastiku mõju elektrivarustusele tunduvalt väiksem.

«Vaadates meie 61 000-kilomeetrise võrgu vanuselist koosseisu ja rikkelisust, vajaksid enam kui pooled meie õhuliinidest lähema 5 aasta jooksul väljavahetamist. Seda me korraga teha ei suuda – ei meie rahalist ega ka ehitusturu võimekust arvestades. Kuid tänu uutele võrgutasudele oleme saanud võrgu uuendamistempot tõsta. Lähiaastatel rajame ligikaudu 2 alajaama ja ligi 3 kilomeetrit uut liini päevas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles