Suur nõudlus Selver pakub palgata puhkusele jäänud inimestele tööd (2)

Tarbija24
Copy
Selveri juht Kristi Lomp.
Selveri juht Kristi Lomp. Foto: Sander Ilvest

Seoses riigis kujunenud eriolukorraga pakub Selver tööd kriisi poolt enim räsitud valdkondade töötajatele, kes on jäänud palgata puhkusele. Oodatud on teenindusettevõtete töötajad nii restoranidest, hotellidest kui ka laevafirmadest.

«Nõudlus kriisivarude järele on jaekaubandusega tegelevates ettevõtetes olulisel määral kasvanud ning tulenevalt sellest on kauplustel ja Selveri e-poel tarvis juurde töökäsi. Oleme otsustanud ulatada abikäe neile, keda ootab palgata puhkus või halvimal juhul koondamine, et kutsuda Selverisse sel kiirel perioodil tööle,» sõnas ASi Selver juhatuse liige Kristi Lomp.

E-Selveri aga ka füüsiliste kaupluste ostukoormus on kasvanud hüppeliselt. E-poes tähendab see ettevõttele päevapealt ärimudeli ümbervaatamist. «Teeme kõik endast oleneva, et suurendada e-poe mitmekordistunud nõudlust. Oleme suurendanud oma sisseostude mahtu, vaadanud üle komplekteerimisahela, piiranud nende kaupade valikut, mille järele hetkel suurt vajadust pole, et rahuldada kõige enam nõutavate kaupade saadavus,» lisas Lomp.

Ühtlasi kutsub Selveri juht inimesi üles mõistlikkusele. «Kui me kõik korraga poodi läheme ja suures mahus kaupu ostame, tekibki puudus. Oma vajadused soovitame läbi mõelda, pole mõistlik üle tarbida. Kinnitame, et kauba puudust ei ole ja põhjust ülemäära palju varuda samuti pole. Kui ka mõnes kaubagrupis tekib riiulisse auk, ei tähenda see tingimata seda, et seda kaupa pole enam saadaval. Tõenäolisem on, et kauplus pole veel jõudnud tühja kohta uue kaubaga täita.»

Selver on riskide maandamiseks lõpetanud kõik plaanilised koolitused, koosolekud ja lähetused. Töötajaid juhendatakse võtma oma töövälisel ajal piisavalt puhkust, toituma kvaliteetselt, liikuma värskes õhus ning leidma aega naeruks ja naljaks. Kõige selle juurde käib ka üldine igapäevahügieen. «Hirm toidab ärevust ja see omakorda nõrgestab nii üksikisikuid kui ühiskonda laiemalt. Püüame hetkeolukorra mõistlikkusega ületada,» kutsub Kristi Lomp üles nii ettevõtte töötajaid kui Eesti inimesi laiemalt.

Selver kutsub üles olema kriitiline hüsteeriale hoogu andva info osas, mis suuresti levib sotsiaalmeedias. Näiteks: eile liikvele läinud Facebooki video kaubast täiesti tühjaks ostetud Selverist oli pahatahtlikult eksitavasse konteksti asetatud Pärnu Suurejõe Selveri tühjendusmüügist. Kauplust ootab ajutine sulgemine täielikuks renoveerimiseks ning kaadritel nähtu polnud kuidagi seotud praegu kujunenud eriolukorraga riigis.

Alexela otsib samuti töötajaid

Alexela pakub seoses riigis välja kuulutatud eriolukorraga tööd Tallinnas ja Harjumaal palgata puhkusele jäänud teenindusvaldkonna kogemusega inimestele.

Kõik teenindusvaldkonna kogemusega töötajad, kes on olude sunnil jäänud palgata puhkusele, saavad Alexela mugavuspoodidesse tööle kandideerida nii tähtajaliselt kui tähtajatult, teatas firma.

«Peame koos pingutama, et olukord Eestis stabiliseeruks ja meie majandusruum normaliseeruks nii kiiresti kui võimalik. Need head inimesed teenindusvaldkondadest, kes on täna juba olukorrast tingitult suunatud palgata puhkusele, on oodatud Alexela personaliosakonda ennast märku andma. Tallinnas ja Harjumaal on meil kohvik-mugavuspoode, kuhu värbame täiendavat personali. Kõik sooviavaldused on oodatud meiliaadressile personal@alexela.ee,» ütles Alexela tegevjuht Aivo Adamson pressiteates.

Samuti tõi Adamson välja, et Alexela tanklates ja mugavuspoodides on võimalik tankida ja ostude eest tasuda kontaktivabalt.

Kõik Alexela tanklad on varustatud ühekordsete kaitsekinnastega, mugavuspoodides on söömise alal laudadel kätele mõeldud desinfitseerimisvahendid.

Circle K pakub nii ajutist kui ka püsivat tööd

Circle K Eesti ASi personalidirektori Ursula Altmetsa sõnul pakub ettevõte nii ajutist tööd operatiivteenindajana jaamades Tallinnas ja Tartus, kui ka põhikohaga täis- või osakoormusega tööd teenindusjaamades üle Eesti. 

«Soovime pakkuda võimalust teenindussektori töötajatele, kes on eriolukorra tingimustes sunnitud suunduma palgata puhkusele, on tööd kaotamas või soovivad tööturule naasta. Kandideerima on oodatud absoluutselt kõik teenindussektoris eneseteostust otsivad inimesed üle Eesti. Vajalikku väljaõpet pakume kohapeal teenindusjaamades ning tööle saab asuda kohe,» lisas Ursula Altmets.

Töösoovi avaldamiseks tuleb võtta ühendust Circle K Eesti värbamisspetsialistide Riin Soostariga Tallinnas ja Harjumaal telefonil 675 7712 või Katrin Kristalliga mujal Eestis telefonil 675 7713. Võimalus on ka saata e-kiri aadressile personal@circlekeurope.com.

 

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles