Hoiatus: Somaalia petukõnede arv on hüppeliselt kasvanud

PM Majandus
Copy
Foto on illustrativne.
Foto on illustrativne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sel nädalal on Eestis hüppeliselt kasvanud telefonikõnede arv Somaaliast ehk +252 suunakoodiga numbritelt. Petturite eesmärk on saada inimesed neile tagasi helistama.

Tele2 personali- ja klienditeenindusdirektor Sirli Seliov selgitas, et telefonil lastakse kutsuda vaid hetk, eesmärgiks on teha vastamata kõne, et inimene helistaks petturi numbrile tagasi. Kui inimene ka jõuab kõne vastu võtta, katkestatakse see kohe või ei räägita midagi. 

«Kui teile helistatakse võõralt välismaa telefoninumbrilt, siis kindlasti ei tohi sellele numbrile tagasi helistada. Kui inimene seda teeb, suunatakse kõne tavanumbrilt eritariifsele numbrile ja vastab automaatvastaja. Seni, kuni inimene kuulab automaatvastaja juttu, maksustatakse kõne väga kõrge tariifiga,» selgitas Seliov.

Tele2 võrku on Somaaliast tehtud viimastel päevadel tuhandeid telefonikõnesid. «Tele2 tegeleb petukõnede laine uurimisega ja blokeerib need telefoninumbrid, et nendelt enam meie klientidele helistada ei saaks,» ütles Seliov, kes kutsus üles petukõnedest neile teatama. Kahtlase telefonikõne saamisel tuleks fikseerida number ja anda sellest teada oma operaatorile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles