Lugeja küsib: mida teha Hiina reisiga?

Tarbija24
Copy
Tiananmeni väljak Pekingis, kus on sissepääs Keelatud linna.
Tiananmeni väljak Pekingis, kus on sissepääs Keelatud linna. Foto: Rights Managed/Mary Evans Picture Library/Huber/Scanpix

Tarbijakaitse ja tehnilise järelevalveameti poole on pöördunud inimesed küsimusega, mida teha oma Hiina reisiga. Ameti selgitusel sõltub see sellest, kas klient ostis pakettreisi või broneeris lennupiletid ja majutuse omal käel.

«Praeguse info kohaselt, kui olete ostnud pakettreisi Hiina ja see väljub juba lähiajal, siis saab hetkel avaldatud reisihoiatusi arvesse võttes pakettreisist taganeda. Reisikorraldaja peab tagasi maksma kogu reisitasu,» teatas amet.

Reisijatel, kes omal käel broneerinud Hiina reisiks lennupiletid ja majutuse, tasuks tarbijakaitse ja tehnilise järelevalveameti teatel ühendust võtta vahendaja või tegeliku teenuse osutajaga ja uurida, kas on võimalik teenusest loobuda ja raha tagasi saada.

«Kui sõlmitud on reisikindlustus, tasub ka kindlustusandjalt kindlustuskaitse ulatuse kohta täpsemalt uurida,» märkis amet sotsiaalmeedias.

Tarbijakaitse ja tehniline järelevalveamet soovitab jälgida välisministeeriumi reisihoiatusi ning terviseameti ja Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) teavet viiruse kohta, kuna info selle leviku ja reisihoiatustega on ajas kiiresti muutuv.

Terviseamet on avaldanud ka juhised, kuidas end koroonaviirusega nakatumise eest kaitsta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles