Video ⟩ Paanika reisijate seas: Ryanairi lennuk täitus paksu suitsuga

Magnus Altküla
, Tarbija toimetaja
Copy
Ryanairi lennuk Boeing 737-800. Pilt on illustratiivne.
Ryanairi lennuk Boeing 737-800. Pilt on illustratiivne. Foto: INTS KALNINS/REUTERS/Scanpix

Rumeenia pealinnast Bukarestist õhku tõusnud Ryanairi lennuk pidi tegema hädamaandumise, kuna lennuki kabiin täitus paksu suitsuga.

Teisipäeva hommikul 169 reisijaga Londonisse lendamist alustanud Boeing 737-800 naasis suitsu ilmnemisel Otopeni lennujaama, kus kõik pardalolijad lennuki pealt ohutult maha toimetati. Vahejuhtumis keegi tõsisemalt vigastada ei saanud, kuigi nii mõnelegi võib läbielatud šokk terveks eluks meelde jääda. Hiljem organiseeritud asenduslennule keeldus minemast lausa 29 inimest. 

Lennukikabiin hakkas äkitselt suitsuga täituma hetkel, mil lennuk oli tõusnud umbes pooleteise kilomeetri kõrgusele. Inglise uudisteportaali Daily Mail kohaselt ütles Ryanairi esindaja, et suits tekkis arvatavasti jäätumisvastase vedeliku sattumisel lennuki ventilatsioonisüsteemi. Täpse põhjuse selgitamine alles käib. 

Arusaadavalt läksid paljud inimesed sellises olukorras paanikasse. Cosmin Malureanu, kes oli üks pardal olnutest ja kellelt pärineb ka video kabiinis toimunust, rääkis, kuidas pardameeskond oli situatsiooni arenedes väga vaikne ning ei suutnud reisijaid kriisiolukorras rahustada. Samuti ei jäänud talle märkamatuks, et sellises olukorras langema pidanud hapnikumaskid seda teps mitte ei teinud, mistõttu katsid paljud reisijad oma ninasid ja suid erinevate riietega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles