Tuleohutusreidil pubidesse-baaridesse avastati rida rikkumisi (1)

BNS
Copy
Omanik püüdis põlengut tulekustutiga summutada.
Omanik püüdis põlengut tulekustutiga summutada. Foto: Peeter Langovits

Päästeameti Lõuna päästekeskuse inspektorid käisid 29.–30. novembril reidil meelelahutusasutustes ja toitlustusettevõtetes ja tuvastasid hulga rikkumisi. 

Reidi eesmärk oli kontrollida, kuidas külastajate ohutuse tagamiseks tuleohutusnõudeid täidetakse. Asutusi kontrolliti õhtul nende aktiivse tegutsemise ajal Tartu linnas, Kambja vallas, Viljandi linnas, Valga linnas, Otepää linnas, Sangaste alevikus, Jõgeva linnas ja Põltsamaa linnas. Eeskätt kontrolliti evakuatsiooniteid ja -valgustust, tuletõkkeuste kasutamist ja tulekustuteid. Samuti uuriti töötajate teadmisi ohu korral tegutsemise kohta.

Kokku kontrolliti 37 klubi, pubi, baari, toitlustuskohta ja paari suuremat kontserdi- ning näitemängupaika. Tuleohutusega oli kõik korras 24 asutuses. Ülejäänutes leidsid inspektorid kokku 27 rikkumist. 11 rikkumise puhul alustati väärteomenetlus, millega määratakse süüdlastele rahatrahv, neljal puhul algatatakse puuduste kõrvaldamiseks haldusmenetlus. Haldusmenetlusega antakse puuduste kõrvaldamiseks tähtaeg ning määratakse sunniraha.

Tuleohutuse tagamiseks peab olema korrektne evakuatsiooniteede tähistus, nende ohutu ning takistusteta läbitavus ja evakuatsioonivalgustus. Samuti peab olema tagatud tuletõkkeuste nõuetekohane kasutamine. Need peavad sulguma automaatselt ja olema püsivalt suletud asendis. Kui uksi on vaja lahti hoida, tuleb neile paigaldada magnetsulgurid.

Ka peab igas ettevõttes olema piisav hulk õigesti paigutatud ja kontrollitud tulekustuteid. Korras peab olema ka tulekahjusignalisatsiooni dokumentatsioon ja hooldus. Samuti peavad olema piisavad töötajate teadmised ja oskused, et osataks ohu korral õigesti ja rahu säilitades talitada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles