Eesti idufirma ärgitab liiklusrikkumisi salvestama (2)

Tarbija24
Copy
Liiklus
Liiklus Foto: Sander Ilvest

Eesti idufirma Supervaisor hakkab testima jalakäijate ja kaassõitjate rakendust, mille abil saab igaüks osaleda liiklusrikkumiste statistika kogumises.

Supervaisori asutaja ja tegevjuhi Silver Keskküla sõnul soovib firma rakendust esialgu koos varase faasi kasutajatega paremaks lihvida. «Soovime varajastelt kasutajatelt saada väärtuslikku sisendit toote täiustamiseks ja tõestada idee potentsiaali,» märkis ta pressiteate vahendusel.

Keskküla tõi välja, et liiklussurmad on kõige suurem noorte inimeste surma põhjus maailmas ja keskmiselt iga 23 sekundi järel hukkub keegi liikluses. Ta märkis, et rakenduse abil kogutud statistika aitab pikemas perspektiivis liiklusohtlikke kohti eristada, valdkonna eest vastutavatel asutustel olukorda parandada ja sellega kahjusid ennetada. Andmeid kasutatakse ka masinõppe algoritmide treenimisel, mis lihtsustavad liiklusriskide analüüsi ja kaardistamist. 

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) innovatsiooninõuniku Elari Kasemetsa sõnul on PPA esmane eesmärk ohte ennetada ja mida põhjalikumad on andmed ohtude iseloomu ja asukoha kohta, seda edukamalt saab politsei oma jõudu planeerida. 

Liiklusrikkumiste statistika kogumisele kaasa aitamiseks tuleb ettevõtte kodulehelt alla laadida Supervaisori mobiiliäpp ning selle abil teha videoid silmatorkavatest rikkumisest. Näiteks saab fikseerida punase või kollase tulega ristmike ületusi, valesti parkimisi,  kõrvaltegevustega teiste ohustamist ja ka bussirajal sõitmisega ühistranspordi liikumise takistamist. Postimees manitseb siinkohal, et videoid tehes peaks kindlasti jälgima, et samal ajal ei tekitataks ise liiklusohtlikke või liiklust häirivaid olukordi. Mobiilirakendus on eelkõige mõeldud jalakäijatele ja kaassõitjatele kasutamiseks.

Statistika kogumise hõlbustamiseks saab videotele külge panna sildi, mis laadi rikkumisega on tegemist. Privaatsuse kaitsmiseks udustatakse automaatselt kogutud videotel inimeste näod, kuna eesmärk on fikseerida rikkumisi, mitte infot isikustada.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles