Pirita jõele rajatakse taas väliujula

Tarbija24
Copy
Vaade Pirita jõele.
Vaade Pirita jõele. Foto: Pirita linnaosa valitsus

Järgmiseks suveks plaanitakse Pirita jõele rajada väliujula, kinnitas Pirita linnaosavalitsus pressiteates. Ujula pikkuseks on kavandatud 25 meetrit ning basseini siselaiuseks pisut üle seitsme meetri. Rajatise maksumus on umbes 80 000 eurot.

«Järgmisel aastal kahekordistab Tallinn investeeringuid spordi ja vaba aja veetmise võimalustele ning põhjust rõõmustada on ka Pirita elanikel ja külalistel – ujumissõpradele avatakse suvel Pirita jõele väliujula,» sõnas Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat.

Ujula täpne asukoht pole veel teada, kuid see peaks tulema jõele paadisilla ja Pirita silla vahele ning kuulub Pirita spordikeskuse kompleksi.

«Pirita jõe osa, kuhu rajatakse väliujula, tuleb puhastada setetest ning kallas kõrkjatest ja võsast,» sõnas linnaosa vanem.

Pirita jõele väliujula taasrajamiseks eeluseks on hästi toimiv Pirita spordikeskus, kus on olemas kõik vajalik ujumissõprade teenindamiseks – rõivavahetus- ja pesemisvõimalused, tualetid jm. «Loomulikult tuleb ujula rajamisega paigaldada rõivavahetuskabiine, prügikaste ja muud vajalikku ka vahetult ujula lähedale,» sõnas Pirita spordikeskuse juht Priit Aunroos ja tõdes, et alustada tuleb ikka jõe ja kalda korrastamisest.

Väliujula Pirita jõel pole aga midagi enneolematut – jõel on varem olnud mitu ujulat ja vettehüppetorni. Pirita jõele rajatud ujulates on peetud erinevaid ujumisvõistlusi, ka rahvusvahelisi, ning püstitatud rekordeid. Esimesed ujumisvõistlused Eestis toimusid 1910. aastal just Pirita jõel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles