Tallinn saab uue bussiliini

Magnus Altküla
, Tarbija toimetaja
Copy
Lasnamäe ja Põhja-Tallinna vahel avatakse uus bussiliin, numbriga 66.
Lasnamäe ja Põhja-Tallinna vahel avatakse uus bussiliin, numbriga 66. Foto: Tairo Lutter

Tallinna linn otsustas avada uue bussiliini marsruudil Priisle – Pelguranna, mis loob otseühenduse Lasnamäe ja Põhja-Tallinna vahel. Bussiliini avamine on planeeritud novembrikuu lõppu koos Reidi tee kasutusele võtmisega. Uus bussiliin hakkab kandma numbrit 66.

Põhja-Tallinna vanema Peeter Järvelaidi sõnul täidab avatav bussiliin mitut eesmärki. «Otseühendus Lasnamäe ja Põhja-Tallinna vahel on oluline reisijatevoo suunamiseks kesklinnast väljapoole. Seda ei saanudki aga enne Reidi tee valmimist teha. Igal juhul on põhjatallinlaste jaoks sellise bussiliini avamine suur võit. Loodame, et sellele järgneb ka Põhja-Tallinna – Haabersti otseühenduse loomine,» ütles Järvelaid.

Linnaosavanem lisas, et kuna seoses uue tervisekeskuse ehitamisega Kopli polikliiniku asemele kolivad perearstid õige pea ajutistele asenduspindadele, siis hakkavad bussiühendused mängima veelgi olulisemat rolli.

Uue bussiliini liikumisteed analüüsides kaaluti erinevaid variante, ka Kotzebue ja Telliskivi tänvat pidi liikumist. Kuid analüüsi ja proovisõitude tulemusena sellest võimalusest loobuti ja jõuti otsuseni, et bussiliin kulgeb Reidi tee, Ahtri tn, Põhja puiestee, Suurtükki tn, Toompuiestee, Tehnika tn, Paldiski mnt ja Sõle tn mööda. Edasi suundub buss Madala, Randla ja Kari tänavale.

Vahepeal rajatud bussi peatumiskoht Kotzebue tänaval Kalamaja muuseumi ees jääb kõrvalasuva Gustav Adolfi Gümnaasiumi koolibusside kasutada. Arutatud on ka võimalust rajada sinna jalg- ja tõukerataste parkla.

Buss nr. 66 peatub järgmistes peatustes:

Priisle, Rauna, Kiviku, Mustakivi, Taevapuna, Pikri, P.Pinna, J.Smuuli tee, Kalevipoja, Liikuri, Lasnamägi, Oruvärava, Oru, Reidi tee, Pikksilma, Uus-Sadama, Linnahall, Balti jaam, Kelmiküla, Ristiku, Sõle, Ädala, Kolde puiestee, Nisu, Ehte, Kari, Randla, Pelguranna, Supelranna, Helme, Kolde puiestee, Ädala, Ristiku, Tehnika, Hotell Tallinn (Toompuiesteel), Balti jaam, Linnahall, Uus-Sadama, Pikksilma, Reidi tee, Oru, Lasnamägi, Liikuri, Kalevipoja, P.Pinna, Lasnamäe turg, Pikri, Taevapuna, Mustakivi, Kiviku, Rauna, Priisle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles