Kell 20 oli vooluta veel 36 400 majapidamist

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriliinide parandamine.
Elektriliinide parandamine. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tormituulte tõttu kadunud elektrivarustus on taastatud kahe päeva jooksul ligikaudu 62 600 majapidamisel, täna kella 20 seisuga oli vooluta veel 36 400 majapidamist.

«Neid majapidamisi, kes on olnud üle 24 tunni ilma elektrita, on mitmeid tuhandeid,» ütles Eesti Energia Jaotusvõrgu pressiesindaja Tuuli Sokmann Postimehele.

Enim oli elektrita kliente Viljandi- ja Raplamaal ning Harjumaal Arukülas. Eile öösel alanud tormist tingitud rikkeid likvideerib 157 jaotusvõrgu ja partnerite brigaadi.

Jaotusvõrk teeb kõik võimaliku, et elektrivarustus taastada esimesel võimalusel, kuid osadel madalpingeliinidel võib elektrivarustuse taastamine aega võtta veel mitmeid päevi. Tugeva tuulega langenud puud on elektriliine tõsiselt kahjustanud ja voolu taastamiseks tuleb mitmetes kohtades ehitada uut liini. Rikete kõrvaldamist raskendab ka ligipääs pehmel pinnasel, samuti on tugeva tuulega keerulisem õhuliinide ülespaigaldamine. Lisaks olemasolevate rikete kõrvaldamisele lisandub pidevalt ka uusi rikkeid.

Jaotusvõrk palub klientidel arvestada, et ulatuslike elektrikatkestuste puhul ei ole võimalik alati anda täpset tähtaega, millal saab voolu taastada. Jaotusvõrk lubab teha kõik võimaliku, et hinnangulistest tähtaegadest kinni pidada, kuid olukord elektrivõrgus muutub pidevalt ja rikkekohale ligipääs või rikke likvideerimine võib osutuda oodatust keerulisemaks. Et vältida telefoniliini ummistumist ja säästa helistajate mobiiltelefonide akusid, palutakse korduvalt riketest mitte teada anda.

Ilmateade lubab õhtust alates tuule tugevnemist, mis võib oluliselt mõjutada saartel ning lääne- ja põhjarannikul asuvaid majapidamisi. Eesti Energia Jaotusvõrk soovitab inimestel, kelle maja veevarustus sõltub elektrist, varuda joogivett. Samuti tuleks jälgida, et mobiiltelefoni aku oleks laetud. Lisaks soovitatakse varuda alternatiivseid valgustusallikaid. Katkestuse korral on soovitatav elektriseadmed vooluvõrgust välja tõmmata, et vältida nende kahjustumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles