Galerii: viimane võimalus Keskturu plaani näha

Magnus Altküla
, Tarbija toimetaja
Copy

Keskturu arhitektuurivõistlusel osalenud kolme tööga saab tutvuda Tallinna keskraamatukogu ruumides aadressil Liivalaia 40 veel nädal aega, kuni 12. novembrini. 

«Keskturu uuendamine tekitab kohalikes elanikes optimismi ja samal ajal on ka neid, kellel on mõned hirmud. Seisame selle eest, et turu uus lahendus arvestaks kõikide huvirühmade ootustega nii palju kui võimalik. Planeeringu väljapanemisel saavad ka kohalikud elanikud protsessis kaasa rääkida. Praegu kutsun aga külastama keskraamatukogu võõrkeelse kirjanduse osakonda, et vaadata kõiki Keskturu arhitektuurikonkursi töid, nii žürii kui rahva poolt parimaks hinnatud lahendusi,» ütles Kesklinna vanem Vladimir Svet. 

Tallinna Keskturu uus omanik Astri Grupp korraldas 2023. aastal avama plaanitud turu arendamiseks arhitektuurikonkursi, millest võttis osa kolm võistlustööd. Need esitasid bürood Kadarik Tüür Arhitektid, KAMP Arhitektid ja KOKO Arhitektid. Konkursi võitja selgitas linnaplaneerijatest, arhitektidest ja omaniku esindajatest koosnev žürii. Parimaks hinnati KOKO Arhitektide pakutud lahendus. Kesklinna valitsus viis läbi ka avaliku internetihääletuse rahvale kõige enam meeldiva kavandi selgitamiseks. Rahvalemmikuks osutus Kadarik, Tüür. Arhitektide võistlustöö, mis sai linnalt ka rahalise preemia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles