Eesti Energia e-teeninduses saab kontrollida elektripaketi sobivust

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrinäit.
Elektrinäit. Foto: Toomas Huik

Eesti Energia lisas oma e-teenindusse automaatse paketikalkulaatori, mille abil saab koduklient kiirelt ja mugavalt kontrollida, kas tema tänane elektripakett on ikka tema elektritarbimist arvestades soodsaim.
 


Kui klient ei kasuta hetkel sobivaimat elektripaketti, saab ta selle kohe e-teeninduses ära vahetada.

Eesti Energia soovitab elektripaketi sobivust kontrollida regulaarselt kord 12 kuu jooksul. Näiteks muutub kodune elektrikasutus märkimisväärselt, kui minnakse üle elektriküttele ning kui võetakse kasutusse mõni seade, mis oluliselt tõstab või alandab senist
elektrikasutust.

Elektritarbimine muutub ka sii, kui perre sünnib laps või
näiteks ülikooliikka jõudnud noor kolib kodust ära.

Paketikalkulaator on sel sügisel juba mitmes Eesti Energia e-teenindusse lisatud uuendus. Eesti Energia juhatuse liige Margus Rink sõnas, et tänavu on ettevõtte e-teeninduse külastatavus tõusnud rohkem kui kaks ja pool korda ligi 100 000 igakuiselt külastajalt pea 270 000-le.

«Sarnaselt paljude teiste eluvaldkondadega on ka elekter e-maailma kolimas. Eesti Energia e-teenindusest saab keskne koht kõigi energiaasjade ajamiseks ja seetõttu oleme viimase poolaasta jooksul väga tõsiselt tegelenud
e-teenindusse uute võimaluste lisamisega olgu selleks mobiilidele kohandatud veeb, personaalsed energiasäästu nõuanded või lähiajal täienev lepingute sõlmimise võimalus,» selgitas Rink.

Automaatne paketikalkulaator arvestab, kas kliendil on ühe- või kahetariifne elektriarvesti ja analüüsib tagasiulatuvalt tema viimase 12 kuu elektri tarbimist. Selle põhjal arvutab kalkulaator, kas klient on tarbimiskoguseid arvestades sobivaimas paketis või on tal kasulik elektrikulude säästmiseks paketti vahetada.

Lisaks tavaelektri pakettidele saab Eesti Energia e-teeninduses vahetada oma tänane tavaelektri pakett tuulest ja veest toodetud rohelise energia paketi vastu.

Paketikalkulaatorit saavad kasutada Eesti Energia kodukliendid, kellel on kehtiv elektri- ja võrguleping ning kelle puhul on Eesti Energial olemas möödunud 12 kuu tarbimiskoguste info.

Kliendid, kellel ei ole võimalik automaatset paketikalkulaatorit kasutada, saavad oma praeguse paketi sobivust kontrollida käsitsi täidetavate väljadega kalkulaatori abil. Elektripaketi vahetamine on tasuta ja soodsama elektripaketi hind kajastub juba kliendi järgmisel elektriarvel.

Kui kliendil on kehtiv volitus lepingutega seotud toiminguteks, saab ta ka talle volituse andnud inimese elektripaketi sobivust Eesti Energia e-teeninduses kontrollida.

Eesti Energia e-teenindus asub aadressil www.energia.ee. E-teenindusse saab sisse logida ID-kaarti, mobiil-ID või pangaparoole kasutades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles