Elektrilevi jäi Saaremaa suurkatkestuses süüdi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrilevi tunnistas, et ohutusjuhendi täitmisel eksiti korduvalt.
Elektrilevi tunnistas, et ohutusjuhendi täitmisel eksiti korduvalt. Foto: Liis Treimann

Konkurentsiamet lõpetas Saaremaal toimunud ulatusliku elektrikatkestusega seotud järelevalvemenetluse võrgufirma Elektrilevi suhtes ja leidis, et riigifirma eksis ohutusjuhendi nõuete vastu.

Amet on seisukohal, et võrguühenduse katkestuse otsene põhjus oli Eesti Energia kontserni kuuluva Elektrilevi hooletus tema töötaja ja Elektrilevi lepingulise partneri töötaja tegutsemisel elektripaigaldiste käidu ohutusjuhendi täitmisel.

Ka Elektrilevi tunnistas, et juhendi vastu eksiti korduvalt, teatas konkurentsiamet.

Konkurentsiamet edastas otsuse ka tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve ametile (TTJA), kelle pädevuses on järelevalve teostamine seoses ohutusnõuete rikkumisega.

Elektrikatkestuse tipphetkel 9. jaanuaril jäi Saaremaal neljaks tunniks elektrita üle 13 000 tarbija. Saaremaa vald kutsus siis ulatusliku katkestuse tõttu kokku ka kriisikomisjoni. Jaanuaris alustas konkurentsiamet Elektrilevi suhtes elektrikatkestuse tõttu menetlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles