Subaru kutsub Eestis tagasi üle 1800 sõiduki

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Subaru teatas eelmisel nädalal, et kutsub piduritule vea tõttu üle maailma tagasi üle 2,2 miljoni sõiduki.
Subaru teatas eelmisel nädalal, et kutsub piduritule vea tõttu üle maailma tagasi üle 2,2 miljoni sõiduki. Foto: Sergei Fadeichev / Sergei Fadeichev/TASS

Subaru linnamaasturite ülemaailmne tagasikutsumine puudutab ka Eestit, tagasi kutsutakse 1847 sõidukit.

Subaru Nordic AB pressiesindaja Thomas Possling täpsustas BNS-ile, et Eestis kutsutakse tagasi 1233 Foresteri, 571 XV, 24 WRX STI ja 19 Impreza mudelit.

Pressiesindaja sõnul alustatakse varuosade tellimist järgmisel nädalal ja sõidukiomanikega võetakse ühendust märtsi lõpus. Posslingi hinnangul seekord varuosade tarnega probleeme pole ja tagasikutsumiskampaania täpne kestus sõltub sellest, kui kiiresti omanikud reageerivad.

Eelmisel nädalal teatas Subaru 2,2 miljoni linnamaasturi ülemaailmsest tagasikutsumisest seoses piduritule veaga. Sealhulgas kutsutakse kuues Põhjala riigis tagasi ligikaudu 16 000 sõidukit.

Jaapani autofirma teatas eelmisel nädalal, et Jaapanis kutsutakse tagasi 306 728 Impreza ja Foresteri mudelit ning Põhja-Ameerikas ja muudes regioonides ülejäänud 1,96 miljonit sõidukit.

Ettevõte ei täpsustanud tagasikutsumise kulu, kuid ärileht Nikkei vahendas, et see on ootuste järgi umbes 10 miljardit jeeni ehk 90 miljonit dollarit.

Subaru mainet on viimastel aastatel kahjustanud mitu skandaali. Lisaks läbisõidu andmete võltsimisele on firma pidanud ka tunnistama, et selle tehasetöötajad viisid osa sõidukite inspektsioone läbi vajalike volitusteta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles