Pangad ühise rahaautomaatide võrgustikuni lähiajal veel ei jõua

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sularahaautomaat.
Sularahaautomaat. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Ehkki pangaliit alustas mullu Eestis tegutsevate kommertspankadega läbiräämisi ühise sularahaautomaatide võrgu loomiseks, ei juhtu seda enne paari aastat, sest liit plaanib sellesse võrku kaasata ka Läti ja Leedu ning kokkulepeteni jõudmine võtab aega.

Pangaliidu juhatuse esimees, LHV juht Erki Kilu ütles ERR-ile, et liit peab läbirääkimisi Läti ja Leedu pangaliiduga, et kaasata ühise pangaautomaatide võrgu loomisesse kõik pangad üle Baltikumi, ning alles pärast seda on võimalik alustada konkreetse projektiga, mis võib võtta paar-kolm aastat aega.

Kilu sõnul tuleb kõigepealt paika panna peamised koostööpõhimõtted ja ärimudel ning ära otsustada, kas otstarbekam oleks, et ühist võrku hoiaksid käigus pangad või peaks selleks teenusepakkuja võtma.

Varem on ühise pangaautomaatide võrgu loomine jäänud Swedbanki taha, kes seda ei soovinud. Mullu sügisel kinnitas aga Kilu, et seekord on pankadega ühise kokkuleppeni jõutud.

Loe lähemalt ERR-ist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles