Maksu- ja tolliameti nime alt saadetakse sotsiaalmeedias petukirju (4)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MTA nime alt saadetud petukiri
MTA nime alt saadetud petukiri Foto: Maksu- ja tolliamet

Maksu- ja tolliamet (MTA) hoiatab, et Facebookis levivad taas petukirjad, mida saadetakse ameti nime alt. Kirjas antakse inimesele teada, et tema poolt esitatud tuludeklaratsioon ei vasta nõuetele.

«Facebookis liiguvad petukirjad. Kinnitame, et maksu- ja tolliamet antud teadete taga ei ole. Muuhulgas juhime tähelepanu, et nimes on kirjaviga ning toonitame, et meie klientidega Facebooki teel ühendust ei võta. Suhtleme klientidega tuludeklaratsiooni teemadel e-maksuameti kaudu. Palume antud kirja ignoreerida ja turvalisuse eesmärkidel sellele mitte vastata,» teatas MTA.

Tegemist ei ole esimese juhtumiga, mil MTA nime kasutatakse inimeste petmist. Just tuludeklaratsiooni esitamise ajal ilmuvad petukirjad aastast aastasse välja ning amet on korduvalt pannud südamele, et nad ei võta inimestega ühendust sotsiaalmeedias ega lisa oma kirjadesse otselinke, vaid paluvad täpsema infoga minna tutvuma e-maksuametisse/e-tolli. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles