Poola toiduks kõlbmatu liha jõudis kolmandasse Eesti ettevõttesse

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti tarbija toidulauale pole kahtlane liha jõudnud. Pilt illustratiivne.
Eesti tarbija toidulauale pole kahtlane liha jõudnud. Pilt illustratiivne. Foto: Vladislav Musakko / VIRUMAA TEATAJA

Poola pädev asutus andis Veterinaar- ja Toiduametile RASFF järelteate vahendusel teada, et Poola külmhoone müüs Eesti hulgimüüjale VKL EXPERT OÜ üle 90 kg tagasikutsumisele kuuluvat veiseliha.

Poola külmhoone teavitas tagasikutsumisest oma kliente ning antud veiseliha partii on VKL EXPERT OÜ poolt kinnipeetud. VTA ametnik teostas ka kohapealse kontrolli ning tuvastas, et kogu partii on ettevõtte laos alles. Seega tarbija toidulauale liha ei jõudnud. 

Eelmisel nädalal andis Poola pädev asutus RASFF (toidu ja sööda kiirhoiatussüsteem) teate vahendusel teada, et edasimüüjate kaudu on veiseliha liikunud teistesse EL liikmesriikidesse, sealhulgas Eestisse. Tarbija toidulauale liha jõudnud pole.

Poola edasimüüjate kaudu jõudis veiseliha Eesti käitlejatele AS Nõo Lihatööstus, KARIA OÜ ja VKL EXPERT OÜ. Veterinaar- ja Toiduamet teavitas käitlejaid koheselt RASFF teatest, keda kohustati peatama antud tootepartii edasine käitlemine.  

Veterinaar- ja Toiduameti peadirektori asetäitja Olev Kalda sõnul kutsusid Poola ettevõtted ennetava meetmena turult tagasi veiseliha partiid kuna tapamajas ei teostatud lihakehade tapajärgset kontrolli. «Kuna antud partii puhul pole teostatud tapajärgset kontrolli, siis loetakse seda toiduks kõlbmatuks ning seda liha toiduks ei tarbita,» sõnas Kalda.

Nii Nõo Lihatööstus kui ka KARIA OÜ tegid Veterinaar- ja Toiduametiga koostööd ning kiire reageerimise tulemusel tagati, et veiseliha turule ei jõuaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles