Kasutatud autod lähevad järjest kallimaks (1)

Maria Joost
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasutatud autod.
Kasutatud autod. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Eesti suurima automüügiportaali auto24 andmetel jätkus 2018. aastal kasutatud autode hinnatõus ja samas tõusis veidi ka müügiperiood.

Auto24 portaali sisestatud kuulutuste arvu poolest mullu suuri muutusi võrreldes 2017. aastaga ei toimunud – kui tavakasutajate kuulutuste arv veidi langes, siis autopoodide aktiivsus jällegi natuke kasvas. Kokku sisestati 2018. aastal auto24 portaali 114 396 unikaalset kuulutust, millest umbes kaks kolmandikku moodustasid tavakasutajate omad.

Portaali tegevjuhi Margus Tombergi sõnul püsis mullu autoturg tasakaalukana ja erinevalt mõnest teisest sektorist buumi ilminguid ei esinenud. «Endiselt tehakse kasutatud sõidukite omanikuvahetusi ligemale viis korda rohkem võrreldes uute sõidukite ostmisega,» rääkis ta ja lisas, et inimeste valikud on majanduslikult kalkuleeritud ja järjest praktilisemad.

Kui võrrelda eelmist aastat 2017. aastaga, siis selgub, et aastaga tõusid nii autopoodide kui ka tavakasutajate poolt müüdavate autode hinnad ja seda nii keskmist kui ka mediaanihinda vaadeldes. Portaali andmetel tõusis keskmine müügi hind 8371 eurolt 8932 eurole. Mediaanihind kasvas aastaga 520 eurolt 5600 eurole. Pikenesid ka keskmised müügiperioodid – tavakasutajate sisestatud kuulutus oli üleval enamasti 52,3 päeva, automüügiettevõtete lisatud kuulutus 73,6 päeva.

Kõige rohkem sisestati Volkswagen Passat, BMW 5. seeria, Audi A6, BMW 3. seeria ja Audi 4 autode kuulutusi. Esikümnesse mahtusid veel Volkswagen Golf, Toyota Avensis, E-klassi Mercedes-Benz, Škoda Octavia ja Ford Focus.

Kõige rohkem otsiti üsna samu autosid: BMW 5. seeria, Audi A6, Volkswagen Passat, BMW 3. seeria ja Mercedes-Benz E-klass. Järgnevad Audi 4, BMW X5, Volkswagen Golf, BMW X5 ja Toyota Avensis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles