Tarbija 2018 loetuimad: Ossinovski katkine auto pulmareisil ja munatootja põrgulik elu

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aasta on kohe lõppemas. Heidame pilgu tagasi ja vaatame, millised Tarbija portaali lood läksid inimestele kõige rohkem korda ehk milliseid lugusid loeti kõige rohkem.

1. KAKS KUUD HILJEM: Rimi teenindajad räägivad avameelselt nii jaeketti põrmustanud kriitikast kui oma palganumbrist
Jaanuari lõpus jõudis meediasse teenindajate ametiühingu kiri, kus kritiseeriti tugevalt Rimi jaeketti, sealseid töötingimusi ning nimetati ettevõtet orjatööstuseks. Märtsis õnnestus Postimehel vestelda mitme Rimi töötajaga, kes kirjeldasid, milliseid tundeid toonane avaldus tekitas ning kas kassapidaja palgaga elab Eestis ära.

2. Munatootja: elu on põrguks tehtud, tootmine läheb ilmselt kinni

Oktoobri alguses teatas veterinaar- ja toiduamet (VTA) on nad Eesti kauplustest eemaldanud ligikaudu 1,3 miljonit salmonellakahtlusega muna, mis pärinesid ühest Valgamaa farmist. Munatootja sõnul tähendas see sisuliselt ettevõtte lõppu. 

3. Video: vaata, kuidas Lätist ostetud õllepudel taaraautomaadi jaoks «söödavaks» teha

Ühe väikese liigutusega on võimalik Läti maksumärkidega õllepudel muuta Eesti taaraautomaadi jaoks sobivaks ning selle eest raha saada.

Ossinovski renditud väikebuss Volkswagen, mis lõpetas bensiinilekke tõttu töötamise keset Patagoonia avarusi. Autoga tagurdab treilerile minister isiklikult.
Ossinovski renditud väikebuss Volkswagen, mis lõpetas bensiinilekke tõttu töötamise keset Patagoonia avarusi. Autoga tagurdab treilerile minister isiklikult. Foto: Erakogu

4. Ossinovski pulmareis Lõuna-Ameerikasse tõi kuluka vaidluse

Endise tervise- ja tööministri Jevgeni Ossinovski pulmareis Argentinasse võttis kaunis Patagoonias filmiliku pöörde, kui Ossinovskile näguripäevi näinud auto rentinud ärimees nõudis selle rikkimineku eest tuhatkond dollarit ja seda raha mitte saades soovis lennujaamas politseinikelt Eesti valitsuse võtmeministri vahistamist.

5. Veebikonstaabel hoiatab uue salakavala trendi eest Facebookis

Veebruaris hoiatas veebikonstaabel Maarja Punaks rakenduse eest, millel on ligipääs kasutaja infole. «Kas oled näinud Facebookis mõnda sõpra jagamas endast ilusat glamuurihõngulist pilti, mida saab teha nametests.com kaudu ja FaceAppi kasutades? Tegemist on uue salakavala moodusega sinu infole ligi pääseda,» hoiatab veebikonstaabel.

Kriimustuste ja saksakeelse menüüga pesumasin.
Kriimustuste ja saksakeelse menüüga pesumasin. Foto: Erakogu

6. Klient: mind taheti Euronicsis lolliks teha!

Juuli kuus kirjutasime loo, kus Tallinna elanik Aleksandr oli ostnud Euronicsi poest uue pesumasina ning hiljem sellelt selged kasutamisjäljed leidnud.

7. Külm käes: kas automootorit peaks enne sõitu soojendama?

Veebruari lõpp oli väga külm, mistap avaldasime nõuandva loo auto soojendamisest enne sõitu. Tavaliselt hakatakse auto peale rohkem mõtlema just külmade saabudes, see on ka loogiline, sest siis on auto sõiduks ettevalmistamisele kuluv aeg niikuinii suurem - tuleb puhastada lumest ning kraapida aknad jääst. Kas aga peaks enne sõitu laskma soojeneda ka automootoril? 

Kliendi auto pesula ees, kus see segastel asjaoludel katki oli sõidetud.
Kliendi auto pesula ees, kus see segastel asjaoludel katki oli sõidetud. Foto: Erakogu

8. Uskumatu lugu: autopesula klient leidis eest vastu seina sõidetud auto

Juuli kuus kirjutasime loo, kus klient viis oma auto autopesulasse, kuid autole järele tulles ootas teda puhastatud auto asemel hoopis vastu seina puruks sõidetud auto. Teenusepakkuja pole senini kahju hüvitanud, asendusautoks aga pakkus registrist maha võetud tehnoülevaatuseta sõidukit.

9. Lugeja küsib: kui külm peab olema, et ma tööle minema ei peaks?

Jaanuari külmade ilmade ajal soovis üks lugeja teada, kas on mingi piir, alla mille ei ole töötaja kohustatud tööle minema, kui ei tagata soojem töökeskkond?

Kütuse hind Alexela Saaremaa tanklas.
Kütuse hind Alexela Saaremaa tanklas. Foto: Erakogu

10. Eestis on linn, kus kütus on odavam kui mujal. Miks?

Vahetult enne jaanipäeva selgus, et Eestis on üks linn, kus müüakse kütust odavamalt kui teistes linnades.

11. TABEL: millistele autodele sobib biokütus ja millistele mitte?

Maikuu alguses jõustus üle-euroopaline nõue, mis kohustab Eestit müüma biokütuseid vähemalt 3,1 protsenti tarbimisse lubatud kütusest. See aga tekitas autoomanikes segadust, et millistesse sõidukitesse üldse tohib biokütust panna. Avaldasime tabeli, kus olid välja toodud, millistele autodele sobib biokütus ja millistele mitte.

12. Uus ostukoht T1 on autota naistele

Novembris avatud uus kaubanduskeskus T1 oli üks selle aasta suuremaid kaubandussündmusi. Arter käis vaatamas, kuidas gigant seest välja näeb pani selle kõik jutu sisse.

13. Video: autoomanik lööb akende ja tulede pesemiseks mõeldud vahenditega masina läikima

Novembris tegi lugejatele palju nalja video, kus autoomanik oma Hyundaid usinalt akende ja tulede pesemiseks mõeldud vahenditega läikima lööb.

14. Toidupettus Eestis: VTA leidis viie tootja veisehakklihast linnuliha

Novembris tuvastas veterinaar- ja toiduamet viie tootja hakklihast linnuliha kasutamise, ehkki märgistusel puudus sellekohane teave. Toidu koostise muutmine parandusteta etiketil on toidu võltsimine.

15. Kohutav õnnetus Tallinna kaubanduskeskuses: naine jäi juukseidpidi eskalaatori vahele kinni

Juunis kukkus Tallinnas Magistrali kaubanduskeskuses eskalaatoril naine, kelle juuksed jäid liikuva trepi vahele kinni. Naise päästis kõige hullemast kaubanduskeskuse külastaja, kes eskalaatori viimasel hetkel peatas.

16. Tallinna odavtanklale sõideti tormi

Taxify avas septembris Tallinnas Töökoja tänaval linna soodsaima kütusega tankla. Võrreldes varasemaga kasvas tankla külastajate arv ühe kuuga enam kui neli ja pool korda. Rohkem kui neljandiku tankla külastajatest moodustasid Taxify juhid.

17. Sikupilli Prismast saab Eesti esimene ööpäevaringselt avatud hüpermarket

Sel aastal tegi Prisma Eesti jaekaubanduses ajaloolise sammu, avades märtsis oma Tallinnas asuva Sikupilli hüpermarketi klientidele ööpäev läbi. Hiljem jäid ööpäevaringselt avatuks ka Mustika keskus ja Lasnamäe Prisma.

18. Juhiloa tegemise hind tõuseb kuni 1000 euroni

Oktoobris tuli uudis, et B-kategooria juhiloa koolituse hinnaks saab järgmisest aastast olema umbes 800 eurot, mõne autokooli puhul aga võib hind Tallinnas küündida isegi 1000 euro ligi.

19. Korteriomanik tõsteti tuttavate poolt oma seaduslikust kodust välja

Eesti Õigusbüroo poole pöördus septembris inimene, kes maikuus enda kodust sõprade poolt välja tõsteti. Kuigi korter on tema nimel ning sissetungijatel korteriga mingisugust seost ei ole, ei aidanud ka politsei olukorda lahendada.

20. Lainetus kütuseturul: Taxify tankla tiris hinnad alla ka mujal

Septembris avatud Taxify tankla viis nädalaks hinnad alla ka teistes Tallinna tanklates.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles